Suroviny
- ananas 1 kus
- mascarpone 1 kus
- smetana 100 ml
- cukr 1 dávka
- kokosová zmrzlina 1 dávka
- smetana ke šlehání 1 dávka
- vanilkový lusk 1 kus
- máta 1 dávka
Postup přípravy
Ananas oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a střed vyloupeme. Mezitím si připravíme cukrový rozvar tak, že svaříme cukr s vodou na konzistenci sirupu. Sirup necháme zchladnout a vložíme do něho nakrájený ananas, přidáme čerstvou mátu a necháme marinovat nejlépe do druhého dne. Mascarpone nejprve našleháme a poté lehce naředíme smetanou (čerstvým smetanovým sýrem), přidáme semínka z čerstvé vanilky a dosladíme cukrem. Tímto krémem plníme plátky marinovaného ananasu.