Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

7 pádných důvodů, proč bychom měli jíst vejce!

7 důvodů, proč jíst vejce

7 důvodů, proč jíst vejce Zdroj: iStock

  • Zavřít
7 důvodů, proč jíst vejce

7 důvodů, proč jíst vejce Zdroj: iStock

Vejce jsou považována za superpotravinu. Mají nejvyváženější obsah nutričně významných látek, obsahují skoro všechny důležité vitamíny a jsou dobře stravitelná. Kromě toho obsahují velký podíl proteinů, takže jsou vhodná pro všechny, kteří chtějí shodit nadbytečná kila nebo nabrat svaly.

Seznam.cz banner

Spolu s docentkou Kamilou Míkovou z VŠCHT jsme pro vás připravili 7 nejdůležitějších důvodů, proč si vejce dopřát k snídani nebo k večeři.

1. Obsahují velký podíl kvalitních proteinů

Hubnete? Pak byste do svého jídelníčku vejce určitě měli zařadit. Vejce obsahuje bílkoviny, které jsou biologicky hodnotnější než proteiny z masa nebo mléka. Jejich hlavním zdrojem je bílek. Ten je největší složkou sušiny vejce a obsahuje 10 až 12 % proteinů. Ve žloutku se podíl bílkovin pohybuje okolo 16 %. Vaječné proteiny jsou cenné zejména pro vysoké zastoupení esenciálních aminokyselin, které jsou nezbytné pro člověka, protože si je nedokáže sám v organismu vyrobit. Jsou také velmi dobře stravitelné (z 98 až 100 %).

"Během skladování a kulinárních úprav vajec se jejich nutriční hodnota mění. Proteiny jsou ale relativně stabilní a jejich podíl zůstává konstantní, roste pouze množství volných aminokyselin,“ říká Kamila Míková

2. Jsou plné vitamínů a minerálů

Ve vejci jsou zastoupeny všechny vitamíny s výjimkou vitamínu C. Ve žloutku převažují vitamíny rozpustné v tucích (A, D, E, K), v bílku pak najdeme vitamíny skupiny B. Minerální látky jsou reprezentovány hlavně vysokým obsahem železa, fosforu, draslíku a zinku, ze stopových prvků je významný např. selen.

3. Bílek neobsahuje tuky

Nejvíce diskutovanou složkou vajec jsou tuky nacházející se ve vaječném žloutku. Ty představují asi 2/3 sušiny vaječného žloutku. Z nutričního hlediska jsou nejvýznamnější fosfolipidy, které tvoří asi třetinu vaječných tuků. Ty mají pozitivní vliv na stavbu a funkci buněk. Bílek naopak tuky neobsahuje a má také nízkou kalorickou hodnotu.

4. Vejce obsahuje cenné mastné kyseliny

Důležitou složkou tuků jsou mastné kyseliny. Běžné vejce obsahuje asi 6 g mastných kyselin. Některé mastné kyseliny ve vejcích mají antitrombotické, antiaterosklerotické a antizánětlivé vlastnosti a jejich zvýšená konzumace působí jako prevence vzniku kardiovaskulárních chorob (aterosklerosy, trombosy), rheumatické artritidy, a mají další pozitivní účinky. Pro děti, zejména děti do 3 let, jsou nezbytné pro vývoj mozku a očí. U starších lidí přispívají k vybalancování hladiny hormonů, která se mění během stárnutí.

Perfektní vařená vejce: Tajné triky jak uvařit a oloupat dokonalé vejce natvrdo!
Recepty

Perfektní vařená vejce: Tajné triky jak uvařit a oloupat dokonalé vejce natvrdo!

5. Vejce má vysokou nutriční hodnotu

Vejce patří díky vysoké nutriční hodnotě vejce mezi nejhodnotnější potraviny. Průměrné vejce má energetickou hodnotu 332–387 kJ. Hlavním zdrojem energie je žloutek.

Podle Food Standards Agency není pro většinu lidí (s výjimkou osob trpících hypercholesterolaemií) nutné omezovat spotřebu vajec.

„Pro zdravé jedince nepředstavuje konzumace 1–2 vajec denně žádné riziko, pokud není v jejich stravě nadměrný příjem jiných zdrojů cholesterolu a nasycených mastných kyselin. Ve výživě dětí ve věku 6–12 měsíců je doporučována konzumace 4 žloutků týdně, protože žloutek je cenným zdrojem dobře biologicky využitelného železa. Malým dětem se ale nemá dávat bílek kvůli riziku vzniku alergie,“ dodává Kamila Míková.

6. Cholesterolu se bát nemusíme

S vejci bývá spojován i cholesterol. Obavy z něj patří mezi příčiny poklesu spotřeby vajec ve většině vyspělých zemí včetně ČR. Cholesterol je ale nezbytný pro normální funkci lidského organismu. Hladina cholesterolu v organismu je silně závislá na individuálním metabolismu každého z nás. Stravou ji lze ovlivnit poměrně málo, maximálně ze 30 %.

Vysoká hladina cholesterolu v krevním séru patří mezi rizikové faktory při onemocněních kardiovaskulárního systému. Na její tvorbě se podílí zvýšený přívod celkové energie ve stravě, zejména příjem tuků s vyšším obsahem nasycených mastných kyselin. Ke zvýšení hladiny cholesterolu může dojít i při konzumaci vysoce energetické stravy, která neobsahuje cholesterol. V řadě studií však bylo prokázáno, že dlouhodobá konzumace (6 měsíců) 2 vajec denně vedla naopak k mírnému snížení hladiny cholesterolu.

„Dnešní vejce také obsahují méně cholesterolu. Toho bylo docíleno díky šlechtění slepic a úpravě krmných směsí,“ upozorňuje Kamila Míková.

7. S vejci v krabičce není salmonela problém

Salmonely jsou mikroorganismy způsobující nebezpečná onemocnění. Jako zdroj těchto onemocnění bývají nejčastěji uváděna vejce. Kontaminace salmonelami pochází buď od nemocné nosnice, nebo z prostředí chovu. Nejvíce jsou kontaminovány vaječné skořápky, zejména pokud jsou znečištěny trusem nebo podestýlkou. Salmonely se ničí pouze dostatečným záhřevem.

Pro bezpečnější přípravu jídel lze použít pasterovaná vejce v krabičce. Foto: archiv Papei

Skořápková vejce bývají občas poškozená nebo znečištěná a mikroorganismy se pak mohou přenést ze skořápky nejen do vejce, ale i do okolí vejce – na ruce, kuchyňské plochy, nádobí, další potraviny apod. Pokud se bojíte nebezpečných mikrobů, sáhněte po vejcích v krabičce. Z těch je odstraněna skořápka, na které se salmonela může vyskytovat, a navíc prochází pasterací, která mikroorganismy zahubí.

TZ, (klam)

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky nemoc vejce potrava vitamín cholesterol vajíčka bílkovina žloutek bílek mikroorganismus mastná kyselina vejce proč jíst vejce zdravá vejce

Návrhy pro vás

Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny Maso

Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny

Makové řezy s povidly a čokoládovou polevou – vláčný moučník jako od babičky Sladké

Makové řezy s povidly a čokoládovou polevou – vláčný moučník jako od babičky

Slaná žemlovka s hráškem a šunkou – jednoduchá a levná večeře ze zbytků pečiva Předkrmy a chuťovky

Slaná žemlovka s hráškem a šunkou – jednoduchá a levná večeře ze zbytků pečiva

Domácí pacholík s karamelovou omáčkou – sladká tečka z tvarohu pro děti i dospělé Sladké

Domácí pacholík s karamelovou omáčkou – sladká tečka z tvarohu pro děti i dospělé

Ořechová polévka s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou – originální chuťová kombinace na sváteční stůl Polévky

Ořechová polévka s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou – originální chuťová kombinace na sváteční stůl

Holandský řízek z divočáka podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu Maso

Holandský řízek z divočáka podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

Jablečné knedlíky z bramborového těsta – známý sladký pokrm s podzimním twistem Sladké

Jablečné knedlíky z bramborového těsta – známý sladký pokrm s podzimním twistem

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro


Přečtěte si také

Maso
Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny

Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny

Soutěžící
Roman Černý pracuje jako manažer restaurace

Roman Černý pracuje jako manažer restaurace

Novinky
Mixér: podzimní a speciální menu, nové podniky v Praze, večeře plná pizzy nebo porcelánové talíře

Mixér: podzimní a speciální menu, nové podniky v Praze, večeře plná pizzy nebo porcelánové talíře

Sladké
Makové řezy s povidly a čokoládovou polevou – vláčný moučník jako od babičky

Makové řezy s povidly a čokoládovou polevou – vláčný moučník jako od babičky

Prostřeno!
Prostřeno: Grilovaný losos s citrónovým máslem, pečené brambory, salát s hořčično-balzamikovým dipem

Prostřeno: Grilovaný losos s citrónovým máslem, pečené brambory, salát s hořčično-balzamikovým dipem

Prostřeno!
Prostřeno: Roláda s mascarpone a malinami

Prostřeno: Roláda s mascarpone a malinami

Prostřeno!
Prostřeno: Hovězí vývar, nudle

Prostřeno: Hovězí vývar, nudle

Prostřeno!
Prostřeno: Bruschetta al pomodoro

Prostřeno: Bruschetta al pomodoro

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce Těstoviny

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi Recepty

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Sladké
Makové řezy s povidly a čokoládovou polevou – vláčný moučník jako od babičky

Makové řezy s povidly a čokoládovou polevou – vláčný moučník jako od babičky

Domácí pacholík s karamelovou omáčkou – sladká tečka z tvarohu pro děti i dospělé Sladké

Domácí pacholík s karamelovou omáčkou – sladká tečka z tvarohu pro děti i dospělé

Jablečné knedlíky z bramborového těsta – známý sladký pokrm s podzimním twistem Sladké

Jablečné knedlíky z bramborového těsta – známý sladký pokrm s podzimním twistem

Maso
Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny

Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny

Holandský řízek z divočáka podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu Maso

Holandský řízek z divočáka podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Maso
Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny

Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve Vegetariánské

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl Maso

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Ořechová polévka s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou – originální chuťová kombinace na sváteční stůl

Ořechová polévka s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou – originální chuťová kombinace na sváteční stůl

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem Polévky

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Hřejivá polévka s vepřovým masem, houbami a vejcem – pokrm inspirovaný japonským ramenem Polévky

Hřejivá polévka s vepřovým masem, houbami a vejcem – pokrm inspirovaný japonským ramenem

Předkrmy a chuťovky
Slaná žemlovka s hráškem a šunkou – jednoduchá a levná večeře ze zbytků pečiva

Slaná žemlovka s hráškem a šunkou – jednoduchá a levná večeře ze zbytků pečiva

Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou Recepty

Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři Vegetariánské

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Vegetariánské
Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem Polévky

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři Vegetariánské

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Sladké
Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení Sladké

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Přílohy
Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci Maso

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři Přílohy

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Babiš vyzývá Fialu: Odmítněte návrh Evropské komise. Můžete způsobit definitivní škody Fatální selhání ruské armády: Nad Krymem si sestřelila vlastní letoun Bude Turek ministrem zahraničí? Nevěří mu ani bookmakeři. Velkou šanci má Macinka

prima-zeny

Vojta Kotek složil manželský test: V jednoduchém kvízu ukázal, jak dobře zná Radanu Tomáš byl připravený na roli zrádce jako nikdo. Že Bára navrhla jeho jméno, ho zranilo Honza z nahé seznamky neměl lehký život. Jsem easy lover, život je krásný, říká dnes

prima-zoom

Z hořícího zámku byla výbušná past Opravdový středověký poklad. Muž našel 20 000 stříbrných mincí, velké osobní bohatství někdo zakopal Kolem Země prosviští viditelná kometa, najdete ji poblíž Velkého vozu

prima-fresh

Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny Mixér: podzimní a speciální menu, nové podniky v Praze, večeře plná pizzy nebo porcelánové talíře Makové řezy s povidly a čokoládovou polevou – vláčný moučník jako od babičky

prima-cool

Christopher Nolan pochválil Rocka Nový film s DiCapriem prodělá 100 milionů dolarů. Propadák má na triku i Dwayne Johnson Amadeus s japonskými kořeny? Trailer nového seriálu vyvolal velkou kontroverzi

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Letošní Vánoce ovládne retro styl. Trendy budou i vintage ozdoby a velké mašle. Muchomůrka zelená a pavučinec plyšový: Jak houby zabijáky poznáte? Granátové jablko: Jak kupovat, jíst i pěstovat ovoce lásky, krásy a zdraví

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.