Vanilkový krém
- cukr 125 g
Kremrole
Karamelová poleva
- rum 1 lžíce
Kremrole
- máslo 125 g
Odpalované těsto
- sůl 1 špetka
Vanilkový krém
- máslo 125 g
Postup přípravy
Větrníky: Vodu, máslo a sůl přivést k varu, poté ztlumit a vmíchat mouku, chvíli míchat, až se těsto přestane lepit na vařečku. Nechat zchladnout, poté vmíchat vejce jedno po druhém a vždy řádně propracovat, než se přidá další. Stříkat na pomaštěný plech cukrářským sáčkem plná kolečka, péci v troubě prvních 10 minut na 230 stupňů, poté ztlumit na 180 stupňů a sušit dalších 20-25 minut. V průběhu pečení je nutné troubu neotvírat, jinak větrníky nevyběhnou. Po upečení ihned rozkrojit.
Vanilkový krém: V troše mléka rozšlehat žloutky a pudinkové prášky a zavařit do zbylého mléka s cukrem. Po zchladnutí zašlehat do másla.
Karamelová šlehačka: Šlehačky si s 50 g salka a ztužovači vyšleháme do hustého krému
Karamelová poleva: 70 g cukru rozpustit za stálého míchání na mírném ohni na karamel, přidat vodu a míchat tak dlouho, až se karamel rozpustí (pokud se voda vypaří, ještě malinko zakápnout). Poté přidat karamelovou hmotu do zbylého cukru s rumem - raději po částech a míchat tak, aby vznikla hladká poleva. Podle potřeby případně přidat horkou vodu.
Kremrole: Vypracovat hladké těsto, nechat 20 minut odpočnout, vyválet plát a nakrájet tři cm široké proužky, dlouhé cca 25 cm. Namotat je na máslem vymazané trubičky do spirály. Péct asi 40 minut na 180 stupňů. Po vychladnutí naplnit sněhovou náplní.
Náplň do kremrolí: Z bílků vyšlehat sníh a v polovině šlehání přidat cukr. Poté 10 minut šlehat ve vodní lázni. Kremrole naplníme sněhem a podáváme.