Suroviny
Postup přípravy
Rybí ořez zvolna vařte spolu s cibulí a kořenovou zeleninou na silný vývar. Nezapomeňte osolit a přidat divoké koření. Hotový vývar proceďte a vše, co lze z ryb použít, oberte.
Knedlíčky: obrané maso a syrové vnitřnosti pak rozsekejte na kousky, přidejte vejce, strouhanku, trochu oleje a muškátový květ a část posekaných bylinek. Ze všeho vymíchejte těsto a to nechte více než deset minut ztužit. Potom namočenýma rukama tvořte kulaté větší knedlíčky a zavářejte je do silného vývaru z ryb. Samozřejmě můžete místo knedlíčků vyrobit za pomoci lžic nebo lžiček noky nebo jiné kousky.Na rendlíku rozpusťte máslo, na něj dejte zpěnit zbylé bylinky, ve kterých by neměl chybět kopr. Vlijte do polévky a podávejte s opečeným pečivem.