Korpus
- sušenky (celozrnné grahamové sušenky (zn. Rej)) 200 g
- Kokosový olej 100 g
Náplň
- želatina 5 plátků
- mléko 140 ml
- tvaroh (odtučněný tvaroh ve vaničce) 500 g
- třtinový cukr 100 g
- pomerančová kůra
- pomerančová šťáva 4 lžíce
- granátové jablko 400 g
- podmáslí 250 ml
Postup přípravy
- V kastrůlku nechte rozpustit kokosový olej a vsypte do něj rozdrobené sušenky. Promíchejte a směsí vyložte dno rozevírací dortové formy o průměru 24 cm.
- Želatinu dejte do větší misky se studenou vodou a na pět minut namočte. Do menšího kastrůlku nalijte mléko a přiveďte ho téměř k varu. Potom ho odstavte a po jednom do něj vmíchejte vymačkané plátky želatiny, které nechte rozpustit. Počkejte, až trochu vychladne.
- Tvaroh, cukr, pomerančovou kůru a šťávu utřete metlou dohladka. Přimíchejte vychladlé mléko se želatinou a semínka z granátového jablka (pár si jich nechte stranou na ozdobu). Podmáslí spojte s tvarohovou směsí. Vlijte na sušenkový základ a nechte alespoň tři hodiny (ideálně přes noc) chladit, aby náplň ztuhla.