Suroviny
- citrónová tráva 3 stonky
- kořen galanganu 4-5 cm
- kokosové mléko 200 ml
- voda 200 ml
- sůl špetka
- kuřecí maso 500 g
- žampion hrst
- kafrový limetkový list
- rybí omáčka 2 lžíce
- limetka 1 ks
- koriandr
- chilli papričky
Postup přípravy
Citronovou trávu oloupeme a vnitřek nakrájíme na tenká kolečka, galangal nakrájíme na tenoučká kolečka. Do hrnce nalijeme kokosové mléko a vodu, zamícháme, osolíme, vhodíme citronovou trávu a galangal, zamícháme, vaříme na mírném ohni. Na nudličky nakrájíme kuřecí maso, přidáme do hrnce, mezitím si libovolně nakrájíme žampióny, přidáme do hrnce, vložíme natrhaný kafrový limetkový list, přidáme rybí omáčku, promícháme, ochutnáme, eventuálně přidáme ingredience dle chuti, nyní můžeme polévku dát do misky, do které nakapeme asi lžičku limetky a přidáme hrstičku čerstvého koriandru a chilli papričku (dle chuti).