Suroviny
- olej 3 lžíce
- máslo 3 lžíce
- kuřecí prsa (nakrájená na kousky) 3 ks
- česnek 3 stroužky
- citronová šťáva (ze 2 citronů)
- citronová kůra (z 1 citronu)
- hladkolistá petržel 1 šálek
- chřest 250 g
- sůl
- pepř
- fettuccine 500 g
- rukola (hrst k servírování)
Postup přípravy
- Nejprve si v osolené vodě předvařte chřest. Stačí mu 3 minutky, aby zůstal křupavý. Před vařením odkrojte dřevnaté konce a spodní třetinu pazochů oloupejte škrabkou. Pokud je chřest úplně čerstvý, nemusíte ho loupat vůbec.
- V hluboké pánvi rozehřejte máslo a olivový olej. Postupně, v menších dávkách, na něm osmažte kuřecí kousky dozlatova. Maso vyjměte z pánve a přidejte najemno nasekaný česnek, citronovou šťávu a kůru a nasekanou petrželku. Prohřívejte 2 minuty, potom na pánev vraťte kousky kuřete a přidejte chřest nakrájený na kousky velké asi 5 cm. Osolte a opepřete, přidejte těstoviny a dobře promíchejte. Na závěr vmíchejte listy rukoly a ihned podávejte.