Suroviny
- kuřecí maso 5 ks
- kari koření 1-2 balíčky
- bílé víno 200 ml
- smetana na vaření 150 ml
- smetana ke šlehání 150 ml
- máslo
- sůl
- paprika 1 ks
- paprika 1 ks
- česnek 1-2 ks
- kokosové mléko
- zázvor
- citronová šťáva
- jasmínová rýže
- cibule 1 ks
- olej
- sůl
- bylinkový bujón
Postup přípravy
Na oleji orestujeme na nudličky nakrájené kuřecí maso s prolisovaným česnekem, solí a pepřem trochou nastrouhaného zázvoru - opravdu jemně! Až se nám maso zatáhne, přisypeme kari, přidáme na nudličky nakrájené papriky, po chvíli na půlkolečka nakrájenou cibuli, opět lehce produsíme. Na závěr přidáme kokosové mléko, oheň stáhneme na minimum a dochutíme ještě solí a pepřem - také zakápneme pár kapkami citronové šťávy a necháme pozvolna pět až deset minut provařit.
Podáváme s jasmínovou rýží. Na oleji si orestujeme cibulku a přidáme propláchnutou rýži a smažíme, než nám rýže "zhrubne". Pak přidáme vodu (na hrnek rýže dáme hrnek a půl vody), sůl, bujón a vaříme asi 20 minut. Pak odklopíme a rýži necháme dojít.