Suroviny
- hovězí svíčková 350 g
- Kikkoman Teriyaki (s pečeným česnekem) 6 lžic
- arašídový olej 2 lžíce
- červená cibule (nakrájená najemno) 1 ks
- červená paprika (nakrájená na tenké proužky) 1 ks
- sójové boby (zmrazené sójové boby edamame) 200 g
- nudle (čerstvé vaječné nudle) 275 g
Další výborné recepty, kterým dodají výjimečnou chuť kvalitní omáčky Kikkoman, najdete v našem speciálu:
Postup přípravy
- Steak očistěte a nakrájejte na drobné nudličky přes vlákno.
- Masové nudličky vložte do misky a zalijte Kikkoman Teriyaki omáčkou s pečeným česnekem. Dobře promíchejte, zakryjte potravinovou fólií a nechte v chladničce krátce marinovat.
- Ve wok pánvi rozpalte 1 polévkovou lžíci arašídového oleje, osmažte zprudka cibulku a červenou papriku. Opékejte zeleninu zhruba po dobu 3 minut.
- Přidejte rozmražené fazole edamame a míchejte směs další 1 minutu. Zeleninu vyjměte z pánve a odložte stranou.
- Zbytek oleje přidejte na wok, marinované hovězí maso vyjměte z misky a smažte po dobu 3–4 minut. Pokud vám v misce zbyla marináda, nechte si ji pro dokončení pokrmu.
- Na závěr přidejte nudle a zeleninu a zalijte zbytkem marinády, která zůstala v misce. Vše důkladně promíchejte a smažte dalších 5 minut, dokud se nudle neprohřejí.
PRIMA TIP: Kikkoman Teriyaki omáčka s pečeným česnekem si skvěle rozumí s jakýmkoliv druhem masa. Pokrmu dodá vždy příjemnou pikantní příchuť. Omáčku může používat buď v teplé nebo studené kuchyni. Připravíte s ní úžasné dipy a marinády, ale dokonce i salátové dresinky, které dodají jídlu nový rozměr. Vyzkoušejte i další recepty s Kikkoman Teriyaki omáčkami a vyberte si ze tří variant tu svoji!