archiv Kikkoman

Teriyaki vaječné nudle s hovězím masem a sójovými boby edamame

Moje hodnocení
0x

Připravte si rychlou večeři nebo oběd v japonském stylu. Kombinace vaječných nudlí, sójových bobů edamame a jemného hovězího masa vás příjemně překvapí!

4 porce
30 minut
asijská

Suroviny

  • hovězí svíčková 350 g
  • omáčka Kikkoman Teriyaki s pečeným česnekem 6 lžic
  • arašídový olej 2 lžíce
  • červená cibule nakrájená najemno 1 ks
  • červená paprika nakrájená na tenké proužky 1 ks
  • zmrazené sójové boby edamame 200 g
  • čerstvé vaječné nudle 275 g

Další výborné recepty, kterým dodají výjimečnou chuť kvalitní omáčky Kikkoman, najdete v našem speciálu:

Postup přípravy

  1. Steak očistěte a nakrájejte na drobné nudličky přes vlákno.
  2. Masové nudličky vložte do misky a zalijte Kikkoman Teriyaki omáčkou s pečeným česnekem. Dobře promíchejte, zakryjte potravinovou fólií a nechte v chladničce krátce marinovat.
  3. Ve wok pánvi rozpalte 1 polévkovou lžíci arašídového oleje, osmažte zprudka cibulku a červenou papriku. Opékejte zeleninu zhruba po dobu 3 minut.
  4. Přidejte rozmražené fazole edamame a míchejte směs další 1 minutu. Zeleninu vyjměte z pánve a odložte stranou.
  5. Zbytek oleje přidejte na wok, marinované hovězí maso vyjměte z misky a smažte po dobu 3–4 minut. Pokud vám v misce zbyla marináda, nechte si ji pro dokončení pokrmu.
  6. Na závěr přidejte nudle a zeleninu a zalijte zbytkem marinády, která zůstala v misce. Vše důkladně promíchejte a smažte dalších 5 minut, dokud se nudle neprohřejí.

PRIMA TIP: Kikkoman Teriyaki omáčka s pečeným česnekem si skvěle rozumí s jakýmkoliv druhem masa. Pokrmu dodá vždy příjemnou pikantní příchuť. Omáčku může používat buď v teplé nebo studené kuchyni. Připravíte s ní úžasné dipy a marinády, ale dokonce i salátové dresinky, které dodají jídlu nový rozměr. Vyzkoušejte i další recepty s Kikkoman Teriyaki omáčkami a vyberte si ze tří variant tu svoji!

Chcete ještě více inspirace? Vyzkoušejte připravit pikantní hovězí steak podle videoreceptu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Kikkoman


Přečtěte si také

Recepty