Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Salát z pečených paprik
Suroviny (4 porce)
Postup
- Papriky pečte zhruba 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až se na nich začnou dělat puchýře (slupka může být místy až černá). Papriky ale nesmějí popraskat, přišli byste o šťávu, která je základem salátu.
- Opečené papriky vložte do mikrotenového sáčku a nechte je v něm tzv. zapařit.
- Zapařené a poté vychladlé paprikyrozkrojte nad miskou a nechte do ní vytéctšťávu. Pak z nich oloupejte či prsty stáhnětezčernalou slupku, zbavte je jádřincea nakrájejte na kousky. Osolte je a přidejtek nim prolisovaný česnek, olej a nahrubonatrhanou zelenou petrželku.
Gurmet – Vaše škola vaření
Letní dvojčíslo Gurmetu plně odráží léto a prázdniny, které jsou časem dovolených. Za dobrým jídlem jsme se rozhodli vyrazit do Středomoří a na Balkán, takže jsme pro vás připravili nejen nedělní oběd ve španělském duchu, ale taky domácké menu jako vystřižené z dovolené v Bulharsku. Středomořské téma se objeví i v rubrice zdraví, kde najdete šestici receptů, ve kterých hraje klíčovou roli olivový olej.
Naučíme vás také, jak si připravit čerstvé domácí těstoviny, vařit (i grilovat) venku dobroty, které vymyslel a uvařil Zdeněk Pohlreich. Jak uvařit opravdu bleskurychle, vám poradí Jamie Oliver, a o recept na skvělou barbecue omáčku se s vámi podělí Michal Nikodem. Také tentokrát vám nabídneme spoustu sladkostí – od koláčů přes dorty až po domácí zmrzlinu. Léto budiž pochváleno!
Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.