návrat zpět

Najděte si recept

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Pizza s fuetem, červenou cibulí a olivami

Hodnoceno: 0x
do 30 minut
Pizza s fuetem, červenou cibulí a olivami
Autor: archiv Papei Pizza s fuetem, červenou cibulí a olivami
Čas od času udělejte radost dětem a připravte jim doma pizzu. Klidně si usnadněte život s připraveným těstem a navrch naskládejte všechno, co máte rádi. Už jen ta vůně přiláká všechny okolo jídelního stolu :)

reklama

reklama

Postup

  1. Těsto na pizzu (lze zakoupit již vyválené na pečicím papíru) rozložte na plech a potřete rajčatovou omáčkou.
  2. Poklaďte na plátky nakrájeným fuetem, červenou cibulí, paprikou, cherry rajčátky a olivami. Posypte lístky bazalky.
  3. Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 10 minut. Po upečení pizzu nakrájejte na díly a můžete podávat.

reklama

 

Pizza s fuetem, červenou cibulí a olivami  Foto:

Prima tip: Sušené lehce kořeněné salámy fuet pocházející z Girony a jsou oblíbenou delikatesou na sváteční stůl i jako chuťovka k vínu.

Málokdo ovšem ví, že tento fermentovaný salám se vyrábí z vepřového masa v poměru 145 gramů masa na 100 gramů výrobku. Suší se vzduchem 4 až 6 týdnů a i díky poměru masa a ušlechtilé plísni má nezaměnitelnou nasládlou chuť. Zkuste třeba fuety z tradiční rodinné společnosti Casademont ze Španělska.

reklama