návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Losos se sójovou omáčkou

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Losos se sójovou omáčkou
Autor: archiv Kikkoman Losos se sójovou omáčkou
Losos a sójová omáčka jdou skvěle dohromady. Kromě sójovky můžete použít i nasládlou Teriyaki marinádu, obě omáčky se k přípravě této oblíbené ryby výtečně hodí.

Postup

  1. Lososa opláchněte a osušte. V misce promíchejte sójovou omáčku, olej, šťávu a nastrouhanou kůru z jednoho citronu. Zázvor oloupejte, nakrájejte na drobné kostičky a přidejte do připravené směsi. Vložte filety a nechte marinovat alespoň 30 minut. Pravidelně obracejte.
  2. Vyjměte lososa z marinády, ogrilujte ho nebo opečte na teflonové pánvi. Na pánev případně vlijte zbytek marinády a trochu ji povařte. Pro intenzivní chuť lososa během grilování nebo pečení potírejte marinádou z obou stran.
  3. PRIMA TIP: Jako příloha se výborně hodí rýže i míchaný zeleninový salát.

Losos se sójovou omáčkou  Foto:

Losos se sójovou omáčkou, foto: archiv Kikkoman

Kikkoman - tradiční japonská omáčka

Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná omáčka