návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Křupavý rýžový pudink

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 2 hodin
Křupavý rýžový pudink
Spouštím video za 5s.
Sledujete: KŘUPAVÝ RÝŽOVÝ PUDINK
Tahle vydatná sladká snídaně jistě zachutná vám i vašim dětem. Na přípravu budete potřebovat zapékací servírovací mističky.

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 190 °C. V kastrůlku na mírném plameni zahřejte mléko, přidejte rýži, citronovou kůru a pomalu vařte.
  2. Těsně před dovařením rýže přisypte vanilkový pudink, 3 lžíce cukru a špetku soli. Za stálého míchání pokračujte ve vaření na mírném plameni. Jakmile je rýže měkká a pudink zhoustl, přidejte mák a kousek másla. Důkladně promíchejte.
  3. Pudink rozdělte do malých zapékacích mističek a povrch každé zasypte krupicovým cukrem. Mističky vložte do předehřáté trouby pod gril na tak dlouho, dokud cukr nezkaramelizuje. Hotový pudink vyndejte z trouby a nechte vychladnout, cukr musí ztuhnout.

Sledujte celou epizodu