Suroviny
- plnotučné mléko 1 l
- citronová kůra z 1/2 citronu
- vanilkový lusk 1 ks
- kulatá rýže 100 g
- vanilkový pudink 1 sáček
- cukr 3 lžíce
- mák 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- sůl 1 špetka
- cukr krupice (na posypání)
Postup přípravy
- Předehřejte si troubu na 190 °C. V kastrůlku na mírném plameni zahřejte mléko, přidejte rýži, citronovou kůru a pomalu vařte.
- Těsně před dovařením rýže přisypte vanilkový pudink, 3 lžíce cukru a špetku soli. Za stálého míchání pokračujte ve vaření na mírném plameni. Jakmile je rýže měkká a pudink zhoustl, přidejte mák a kousek másla. Důkladně promíchejte.
- Pudink rozdělte do malých zapékacích mističek a povrch každé zasypte krupicovým cukrem. Mističky vložte do předehřáté trouby pod gril na tak dlouho, dokud cukr nezkaramelizuje. Hotový pudink vyndejte z trouby a nechte vychladnout, cukr musí ztuhnout.