návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Jahodové nanuky se smetanou a tvarohem

10 porcí
nad 2 hodiny
Jahodové nanuky se smetanou a tvarohem
Autor: Pradobroty.cz Jahodové nanuky se smetanou a tvarohem
Do horkých dní to chce nějaké dobré zchlazení. Pro ty, co nemají zmrzlinovač, ale potrpí si na domácích dobrotách, jsou řešením nanuky. Formičky se dají sehnat v domácích potřebách a během pár hodin je kvalitní osvěžení hotovo. Ideální pro milovníky smetanových zmrzlin v kombinaci s ovocem.
Reklama

Suroviny (10 porcí)

Reklama

Postup

  1. Dobře vyhlazenou smetanu vyšlehejte do tuha. Poté do ní zašlehejte tvaroh.
  2. Jahody omyjte, očistěte a společně s cukrem a vanilkovým extraktem je rozmixujte.
  3. Jahodovou směs přidejte ke smetanové, krátce prošlehejte a naplňte nanukové formičky.
  4. Vložte do mrazáku na minimálně 4 hodiny, aby byly nanuky ztuhlé.
Reklama

Jahodové nanuky se smetanou a tvarohem 2 Foto: Jahodové nanuky se smetanou a tvarohem; foto: Pradobroty.cz

Pradobroty Foto: Objevte Pradobroty!

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

 

  

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama