Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Houby do zásoby

1 litr porce
do 2 hodin
Houby do zásoby
Houby do zásoby Autor: Láska prochází kuchyní
Nejkrásnější okamžik je ten, když s napětím a bušícím srdcem vstoupíte do lesa... Rostou? A pak vás les pohltí, splynete s ním a najednou je vidíte...
Reklama

Na balení sušených hub budete potřebovat: malý hrnek z varného skla, bílý pečicí papír, stuhu, malé dřevěné krabičky, lepidlo Herkules, přírodní kůži.

Na houbové sádlo: dřevěné krabičky s víčkem, pečicí papír, kulatou koženou barevnou tkaničku, dřevěné knoflíky.

Suroviny (1 litr porce)

Reklama

Postup

  1. Houby očistěte a nakrájejete na tenké plátky. Rozložte je na pečicí papír a usušte na stinném místě nebo v sušičce. Uzavřete je do skleniček.
  2. Část sušených hub rozemelte na jemný prášek a zabalte do malých sáčků nebo krabiček. Toto houbové koření je ideální k dochucování polévek a omáček.
  3. Sádlo: Houby nakrájejte na kostky zhruba 3 x 3 cm. Na části sádla je opékejte asi 10 až 15 minut. Přidejte zbytek sádla, tymián a šťávu z poloviny citronu. Zvolna prohřejte, dosolte podle chuti. Nechte částečně vychladnout, než si nachystáte potřeby k zabalení.
  4. Balení: Na pečicí papír obkreslete obvod horního okraje hrnku, přidejte cca půl centimetru a vystřihněte kolečko. Po celém obvodu kolečka vystříhejte v přidané šíři (půl centimetru) malé trojúhelníčky v rozestupech asi dvou centimetrů. Vzniklé záložky ohněte směrem dovnitř kolečka – vytvoříte papírové víčko k hrnečku, které připevníte stuhou.
  5. Malé dřevěné krabičky naplňte houbovým kořením. Kolem spodního lemu víčka nalepte herkulesem proužek přírodní kůže. Z kůže udělejte "ouško" na víčku – kožený provázek přeložte a zauzlujte. Těsně za uzlem kůži odstřihněte a přilepte k víčku.
  6. Dřevěné krabičky vyložte pečicím papírem a naplňte vlažným sádlem. Kuchyňskou pinzetou urovnejte houby a bylinky. Nechte sádlo zcela vychladnout. Krabičku uzavřete víčkem a převažte koženou tkaničkou s navlečeným dřevěným knoflíkem.
Reklama

Houby do zásoby Foto: Láska prochází kuchyní

Houby do zásoby. Foto: Láska prochází kuchyní

 

Láska prochází kuchyníLÁSKA PROCHÁZÍ KUCHYNÍ

Uvařte, zabalte a věnujte jedlý dárek

Kniha Denisy Bartošové obsahuje nejen báječné recepty na jedlé dárky všeho druhu – pro děti, ženy (maminky, dcery, kamarádky…) i muže (partnery, tatínky…), ale především originální nápady na jejich balení. Láska prochází kuchyní je přehledně rozdělena do kapitol odpovídajících tematicky jednotlivým měsícům – vždyť únor je lásky čas, červen patří dětem a prosinec si tvorbu dárků pro blízké přímo žádá! S autorčinou pomocí zvládnete jedlý dárek připravit do posledního puntíku (kniha obsahuje také přílohu, kde najdete jmenovky, krabičky, kornouty atd.), ale poslední krok – darování – je již pouze na vás.

Vydává nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama