návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Datle ve slanině

Hodnoceno: 0x
8 porcí
do 30 minut
Datle ve slanině
Datle ve slanině
Sladké datle a křupavá slanina? Tuto chuťovku si můžete připravit na silvestrovskou oslavu, rodina i známí si stoprocentně pochutnají!

Suroviny (8 porcí)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Datle nařízněte podélně z jedné strany, otevřete a vyndejte pecky. Za pomocí malé lžíce datle naplňte trochou kozího sýra a stlačte.
  3. Plátky slaniny v polovině překrojte, každou datli do jednoho kusu zabalte a propíchněte párátkem, aby se vám nerozbalily.
  4. Rozprostřete na plech a pečte 10 minut. Následně datle přetočte na bok a pečte dozlatova (postup opakujte i s druhou stranou). Vyndejte z trouby, přendejte na talíř s papírovým utěrákem a před podáváním nechejte odležet asi 5 minut.

Datle ve slanině 2 Foto:

Datle ve slanině 3 Foto:

Datle ve slanině; foto: pinchofyum.com