Suroviny
- baileys (Original) 50 ml
- espresso (studené) 50 ml
- vanilková zmrzlina 3 kopečky
- mléko 125 ml
- čokoládová poleva
- šlehačka
- čokoládové kuličky (z tmavé a světlé čokolády)
- brownies (čokoládové)
Freakshake – nápoj, nebo dezert? Pravděpodobně něco mezitím. Pravidlo je jednoduché – čím bohatší, tím lepší. Přidejte víc šlehačky, polevy, zdobení, čokolády. Jednoduše víc všeho, co máte rádi.
Monstrózní lahůdku „vynalezli“ před dvěma lety v kavárně Pâtissez v australském hlavním městě, odkud se rozšířila na stoly labužníků celého světa. Šílené koktejly nyní zdobí galerie všech milovníků fotogenických pokrmů a je pouze otázkou času, kdy jim přijdete na chuť i vy.
Postup přípravy
- Čokoládovou polevu naneste na hrdlo sklenice a obalte ji v čokoládových kuličkách.
- Rozmixujte Baileys, vychlazené espresso a mléko spolu s dvěma kopečky zmrzliny a přelijte shake do sklenice.
- Začněte s vrstvením a postupně přidejte poslední kopeček zmrzliny, šlehačku a kostku čokoládového brownie.
- Nakonec zakápněte polevou a dozdobte kuličkami z čokolády.