Suroviny
- krevety (koktejlové) 250 g
- surimi tyčinky 250 g
- petržel kudrnka 50 g
- paprika (trikolora) 1 balení
- majonéza 200 ml
- bílý jogurt 100 ml
- citron 1
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Na rozehřátou pánev s pár kapkami oleje dáme osmahnout krevety, které osolíme a zakápneme citrónem. Mezitím si na malé kostičky nakrájíme surimi tyčinky, papriky a petržel. Jakmile jsou krevety hotové, odstavíme je a do větší mísy si dáme majonézu, jogurt, pepř, sůl a směs pečlivě promícháme.
- Vsypeme surimi tyčinky, papriku, krevety, petržel a celé zakapeme citrónem. Dáme uležet do lednice. (Ideálně přes noc, ale postačí i dvě hodiny.) Můžeme servírovat do skla či misek. Ozdobíme citrónem a snítkou petržele.
Autor receptu: Soňa Dobyšar