Suroviny
- piškoty
- zakysaná smetana 500 ml
- bílý jogurt 500 ml
- smetana 330 ml
- jahody
- máslo
- cukr
Postup přípravy
- Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme rozdrcenými piškoty. Poté naklademe na dno formy piškoty a mezery vyplníme rozdrcenými piškoty. Na bok formy postavíme taky piškoty. Smícháme smetanu, jogurt a šlehačku, dle potřeby přidáme cukr. Tuto směs vlijeme v tenké vrstvě do formy.
- Poklademe jahody nakrájené na plátky. Opět dáme piškoty a tento postup opakujeme do naplnění formy. Poslední vrstva, která nám uzavírá patra dortu, je pouze z tekuté směsi. Vrch můžeme ještě ozdobit jahodami.
- Dáme do ledničky odpočinout minimálně na 20 hodin, aby se piškoty nasákly tekutou směsí. Při servírování můžeme dort ozdobit kakaem.
Autor receptu: Lukáš Pokorný