Choloděc
- hovězí a vepřové a drůbeží maso 1 kg
- bobkový list - -
- mrkev - -
Játrové dortíčky
- mrkev - -
Pod kabátem
- vejce - -
Játrové dortíčky
- sůl - -
Postup přípravy
- Pod kabátem: Červenou řepu, mrkev, brambory a vejce uvaříme a poté vše nastrouháme na hrubém struhadle. Matjesy a cibuli nakrájíme a postupně začneme vrstvit. Na dno mísy dáme matjesy, poté cibuli, vrstvu pokryjeme majonézou, pokračujeme brambory, mrkví, červenou řepou, vejci a opět majonézou. Během vrstvení můžeme dle potřeby osolit a opepřit. Necháme odležet v lednici.
- Játrové dortíčky: Kuřecí játra umeleme, mrkev nastrouháme najemno, přidáme rozmačkaný česnek, hladkou mouku, osolíme a opepříme. Vše řádně zamícháme a pečeme na pánvi jako lívance.
- Choloděc: Maso vaříme 4-5 hodin. Přidáme mrkev, bobkový list, cibuli, sůl a pepř. Po uvaření maso obereme, nakrájíme, rozdělíme do formiček, můžeme ozdobit zeleninou, zalijeme vývarem a dáme na 2 hodiny do lednice ztuhnout