Suroviny
- vejce natvrdo 5 kusů
- salátová okurka 1 kus
- červená paprika 1 kus
Vlašský salát
- šunkový salám 200 g
- cibule (menší) 1 kus
- majonéza 2 balení
- vejce natvrdo 3 kusy
- tavený sýr 1 balení
- sterilovaný hrášek 1 konzerva
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
Dip
- bílý jogurt 1 kus
- uzený losos 100 g
- česnek 2 stroužky
- kopr
- sůl
- pepř
Postup
- Rozetřeme tavený sýr do mísy, salám nastrouháme, cibuli nakrájíme najemno, přidáme majonézu, vejce též nastrouháme a přidáme hrášek dle chuti. V míse vše smícháme, osolíme, opepříme. A salát máme hotový. Necháme vychladit.
- Po vychlazení salát klademe na dno pohárů. Přidáme vejce rozkrojená na půlky. Přisypeme nadrobno nasekanou cibulku a papriku.
- Vše přelijeme jogurtovo–koprovým dipem, který si připravíme tak, že smícháme jogurt s nasekaným koprem a lisovaným česnekem, osolíme a opepříme.
- Navrch klademe uzeného lososa a zdobíme koprem.
Autor receptu: Ondřej Třináctý