Suroviny
- salátová okurka 1/2 ks
- citronová šťáva 4
- cukr 5 lžic
- voda 1 dl
- minerální voda (perlivá) 2 l
- led
Postup přípravy
- Připravte si vysokou nádobu, v níž se dá pohodlně mixovat ponorným mixérem, a plátýnko.
- Pokud chcete limonádu jemnější barvy, okurku oloupejte, pro svěží zelenou ji nechte i se slupkou.
- Salátovou okurku nakrájejte na větší kostky a spolu s citronovou šťávou, cukrem a deci vody přidejte do vysoké nádoby. Ponorným mixérem vše rozmixujte najemno a přes plátýnko přeceďte, aby mixovaná okurka zůstala v něm a šťáva zvlášť.
- Vzniklý základ limonády nalijte do džbánu, přidejte led a zalijte perlivou vodou. Podávejte s plátky okurky a citronu.