Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Kam za jídlem
Kam za jídlem
Tereza Pánková

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Tipy na nová menu: italské, vegetariánské i kávové

Tipy na nová menu: italské, vegetariánské i kávové

Tipy na nová menu: italské, vegetariánské i kávové Zdroj: TZ

  • Zavřít
Tipy na nová menu: italské, vegetariánské i kávové

Tipy na nová menu: italské, vegetariánské i kávové Zdroj: TZ

Čas od času se nám sejde několik zajímavých tipů na nová menu v restauracích, tak jsme se rozhodli hodit je všechny na jednu hromadu. Dnes jsou hodně na vegetariánské vlně, ale i milovníci masa si přijdou na své. ;)

Seznam.cz banner

Vapiano a sezonní vegetariánské menu

První teplé slunečné dny s sebou nesou nejen příjemné změny v šatníku, ale i v tom, co nám dělá dobře na talíři. Také VAPIANO vítá jaro novým speciálním menu – je svěží, lehké a plné zdravé zeleniny. V hlavní roli „specials #vegitalian“ je chřest. Najdete ho v polévce, těstovinách i v rizotu. Mistři vapianisté rádi vymýšlejí novinky odrážející aktuální roční období a teď si dali za cíl nabídnout svým zákazníkům jídla, která zatočí s jarní únavou, odlehčí, nabijí svěžestí, a dokonce uberou pár let. Tohle všechno skutečně chřest, známý přírodní elixír mládí s celou škálou skvělých účinků na tělo i na duši, dokáže. Speciální menu, které tu najdete od 15. dubna do 14. června, udělá radost vegetariánům a těm, kdo naslouchají svým jarním chutím nebo potřebám organismu, se po dlouhé zimě příjemně probudit.

Costa Coffee na růžové kávové vlně

Květen je jedním z nejhezčích měsíců v roce. Patří k němu rozkvetlé stromy, polibky a láska. I Costa Coffee cítí, že je lásku třeba podpořit a pro své zákazníky si připravila májovou nabídku na růžové vlně.

Jen růžová to může být

Den můžete začít sladkým polibkem nebo růžovou kávou – Pink Corto. Přidaná barva je pouze na efekt, na výslednou chuť kávy nebude mít vliv. I tak se z této kávy stane během května „bestseller“ pro všechny romantické duše. Tento nápoj je připraven ze dvou shotů kávové směsi Mocha Italia s mléčnou pěnou a ozdoben technikou latté art na povrchu. Silná a intenzivní, ale zároveň jemná a krémová – to je káva Pink Corto. Servíruje se ve sklence o objemu 130 ml.

Smetanovo-jogurtový dort s malinami

Bohatě zdobený piškotový dort s malinami je mezi světlými vrstvami piškotu naplněný jogurtovo-smetanovou náplní a malinovým pyré. Pod porcí malin se ukrývá čokoládový korpus, který k sladkým malinám s jemně nakyslou chutí výborně ladí. Voňavé maliny, kterými se na dortu nešetřilo, přímo vybízejí k ochutnání.

Spa hotel Lanterna a raw vegetariánské menu

Kuchaři Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích v Beskydech připravili novinku, která jistě potěší milovníky lehkých a bezmasých pokrmů. Hotelová zážitková restaurace Vyhlídka nabídne od května nové šestichodové menu sestavené v plně vegetariánské verzi, navíc v souladu se zásadami raw!

„Věříme, že touto novinkou potěšíme nejen vegetariány, ale i všechny ty, kteří si s příchodem jarních a letních měsíců rádi pochutnají na lehčích bezmasých pokrmech nebo prostě chtějí vyzkoušet něco jiného,“ popisuje šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Josef Tydlačka.

Menu je sestaveno ze sezonně dostupných a lehce stravitelných druhů zeleniny i ovoce. Zajímavostí je například polévka v podobě smoothie ze špenátu a mladého ječmene servírovaná zastudena, hlavním chodem jsou cuketové roládky s feta sýrem a zeleninovým tartarem a jako dezert kuchaři zvolili mezi hosty velmi oblíbený jahodový sorbet s čerstvým ovocem. Menu je v nabídce od 1. května do 31. srpna.

Jarní menu v restauraci Benjamin

Nedávno otevřená fine diningová restaurace Benjamin obnovujeme tradici, kdy jsme se seznamovali u jednoho stolu, dobrého jídla či sklenky vína a tím tmelili rodinu.

Zde se rozhodli jít stejnou cestou – být místem, kde poznáte jeden druhého, místem kde se všichni zákazníci setkají u jednoho stolu a nechají se hýčkat chutěmi regionální české kuchyně v podání kuchařů Pavla Pavlíka, Tomáše Torhana a Radka Jakubce.

Vaří tu dle sezonních ingrediencí, takže menu pravidelně obměňují. V dalším jarním, které bude k mání od 2. do 12. května, nabízí 5 nebo 8chodové menu. Na vašem talíři se objeví pokrmy ze surovin, jako jsou ředkvičky, chřest, jehně, ale také křepelka, hovězí pupek nebo medvědí česnek. Rezervace je nutná, tak si zajistěte místa.

A jarní menu v Bageterii Boulevard

Možná jste si nového menu v Bageterii Boulevard už dávno všimli, ale pokud ne, rádi vám ho představíme. Tentokrát je inspirováno kuchyní slunné jižní Itálie a navíc i skvěle ladí s italskými barvami – červenou, bílou a zelenou. Sestavil ho rodilý Ital, Matteo De Carli, šéfkuchař pražské restaurace Casa De Carli. Najdete v něm tradiční místní suroviny, jako jsou rajčata, mozarella a rukola, papriky, sýr burrata nebo cizrnu s fenyklem. V Apulii se odedávna mísila italská kultura s řeckou a arabskou a tato multikulturnost a rozmanitost se samozřejmě odrazila i v místní gastronomii. Stěží budete v Itálii hledat region s větší kulinářskou rozmanitostí, než je právě tento. Ochutnejte krémovou polévku z pečených paprik, telecí bagetu s burattou, rajčátky a telecím masem nebo fit wrap, ve kterém je pasta z cizrny a kořenové zeleniny, pečený fenykl, rajčata a salát little gem.

Připravila Tereza Pánková

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky novinky ovoce káva zelenina restaurace dort sýr rajče polévka tipy podnik menu pokrm malina kam za jídlem jarní menu astronomie nová menu

Návrhy pro vás

Kynuté buchty plněné červeným zelím – známá česká specialita připravená naslano Recepty

Kynuté buchty plněné červeným zelím – známá česká specialita připravená naslano

Pečené kuřecí stehno s houbovou omáčkou a máslovými nudlemi – chutě a vůně podzimu na talíři Maso

Pečené kuřecí stehno s houbovou omáčkou a máslovými nudlemi – chutě a vůně podzimu na talíři

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka Polévky

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Bramborový koláč s jablky – snadný a chutný recept inspirovaný českou kuchyní Recepty

Bramborový koláč s jablky – snadný a chutný recept inspirovaný českou kuchyní

Sladko-pikantní hovězí guláš s povidly – klasika v novém kabátku Maso

Sladko-pikantní hovězí guláš s povidly – klasika v novém kabátku

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Tažený švestkový závin s mákem a mandlemi – tradiční sladkost s chutí podzimu Sladké

Tažený švestkový závin s mákem a mandlemi – tradiční sladkost s chutí podzimu

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři Sladké

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři


Přečtěte si také

Recepty
Kynuté buchty plněné červeným zelím – známá česká specialita připravená naslano

Kynuté buchty plněné červeným zelím – známá česká specialita připravená naslano

Maso
Pečené kuřecí stehno s houbovou omáčkou a máslovými nudlemi – chutě a vůně podzimu na talíři

Pečené kuřecí stehno s houbovou omáčkou a máslovými nudlemi – chutě a vůně podzimu na talíři

Novinky
Novinky na trhu: sladké sušenky, směsi koření, bublinky na cesty nebo nová kuchařka

Novinky na trhu: sladké sušenky, směsi koření, bublinky na cesty nebo nová kuchařka

Polévky
Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Recepty
Bramborový koláč s jablky – snadný a chutný recept inspirovaný českou kuchyní

Bramborový koláč s jablky – snadný a chutný recept inspirovaný českou kuchyní

Maso
Sladko-pikantní hovězí guláš s povidly – klasika v novém kabátku

Sladko-pikantní hovězí guláš s povidly – klasika v novém kabátku

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Sladké
Tažený švestkový závin s mákem a mandlemi – tradiční sladkost s chutí podzimu

Tažený švestkový závin s mákem a mandlemi – tradiční sladkost s chutí podzimu

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Polévky
Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Sladké
Tažený švestkový závin s mákem a mandlemi – tradiční sladkost s chutí podzimu

Tažený švestkový závin s mákem a mandlemi – tradiční sladkost s chutí podzimu

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři Sladké

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou Sladké

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou

Maso
Pečené kuřecí stehno s houbovou omáčkou a máslovými nudlemi – chutě a vůně podzimu na talíři

Pečené kuřecí stehno s houbovou omáčkou a máslovými nudlemi – chutě a vůně podzimu na talíři

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka Polévky

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Sladko-pikantní hovězí guláš s povidly – klasika v novém kabátku Maso

Sladko-pikantní hovězí guláš s povidly – klasika v novém kabátku

Recepty
Kynuté buchty plněné červeným zelím – známá česká specialita připravená naslano

Kynuté buchty plněné červeným zelím – známá česká specialita připravená naslano

Bramborový koláč s jablky – snadný a chutný recept inspirovaný českou kuchyní Recepty

Bramborový koláč s jablky – snadný a chutný recept inspirovaný českou kuchyní

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Nápoje
Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem Nápoje

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu Recepty

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu

Ryby a mořské plody
Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější! Ryby a mořské plody

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Polévky
Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Krémová čočková polévka s cizrnou a rajčaty – vydatná luštěninová polévka do chladných dnů Polévky

Krémová čočková polévka s cizrnou a rajčaty – vydatná luštěninová polévka do chladných dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů Polévky

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Předkrmy a chuťovky
Smažené hermelínové nugety se švestkovým dipem – slaná chuťovka s voňavým překvapením

Smažené hermelínové nugety se švestkovým dipem – slaná chuťovka s voňavým překvapením

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem Předkrmy a chuťovky

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Houbový sulc – retro lahůdka na studeno, která překvapí a potěší milovníky aspiku Předkrmy a chuťovky

Houbový sulc – retro lahůdka na studeno, která překvapí a potěší milovníky aspiku

Předkrmy a chuťovky
Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda Vegetariánské

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda

Sladké
Tažený švestkový závin s mákem a mandlemi – tradiční sladkost s chutí podzimu

Tažený švestkový závin s mákem a mandlemi – tradiční sladkost s chutí podzimu

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři Sladké

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou Sladké

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Zelenina
Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce Recepty

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu Recepty

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Boj proti spekulacím jako překážka spolupráce? Spolu a Piráti si kvůli bydlení okopávají kotníky Experti navrhují daňovou dietu pro Česko: Dopadne na všechny, ale oživí skomírající rozpočet Trump jako prezident Evropy? Něco takového jsme ještě neviděli, popisují diplomaté

prima-zeny

Zrádci se s bijcem nemazali: Kincl končí. Měl mě poslouchat, rýpla si jeho manželka Díky zradě získáváme zkušenosti, říká Jan Tyl. Vítězství ve Zrádcích přeje věrným S věkem člověk zrady řeší méně, říká Eva Perkausová. Fandit bude bratrovi

prima-zoom

Největší tajfun všech dob Klasickými nůžkami to stříhat nešlo. Nejhorší čelní střet vlaků v Česku očima hasičů Expedice šla zjistit, zda je Země skutečně plochá. Poslední výlet na Antarktidu přinesl zábavné výsledky

prima-fresh

Kynuté buchty plněné červeným zelím – známá česká specialita připravená naslano Pečené kuřecí stehno s houbovou omáčkou a máslovými nudlemi – chutě a vůně podzimu na talíři Novinky na trhu: sladké sušenky, směsi koření, bublinky na cesty nebo nová kuchařka

prima-cool

Jak to vypadá s Ratatouille 2? Fanoušci Pěti nocí u Freddyho jsou naštvaní. Druhý film dostal rating a čeká se katastrofa Nový Vetřelec vs. Sigourney Weaver: Sci-fi ikona se rozpovídala o tom, co se jí na seriálu líbí

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Jak pěstovat starček převislý, sukulent připomínající korálky na niti Václavky jsou jedovaté houby. Přesto je jíme! Jak je správně připravit? Sýkorky vyhlížejí místo pro hnízdění. Jak vypadá dokonalá ptačí budka?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.