Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Kam za jídlem
Kam za jídlem
Tereza Pánková

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Tipy na nová menu: italské, vegetariánské i kávové

Tipy na nová menu: italské, vegetariánské i kávové

Tipy na nová menu: italské, vegetariánské i kávové Zdroj: TZ

  • Zavřít
Tipy na nová menu: italské, vegetariánské i kávové

Tipy na nová menu: italské, vegetariánské i kávové Zdroj: TZ

Čas od času se nám sejde několik zajímavých tipů na nová menu v restauracích, tak jsme se rozhodli hodit je všechny na jednu hromadu. Dnes jsou hodně na vegetariánské vlně, ale i milovníci masa si přijdou na své. ;)

Seznam.cz banner

Vapiano a sezonní vegetariánské menu

První teplé slunečné dny s sebou nesou nejen příjemné změny v šatníku, ale i v tom, co nám dělá dobře na talíři. Také VAPIANO vítá jaro novým speciálním menu – je svěží, lehké a plné zdravé zeleniny. V hlavní roli „specials #vegitalian“ je chřest. Najdete ho v polévce, těstovinách i v rizotu. Mistři vapianisté rádi vymýšlejí novinky odrážející aktuální roční období a teď si dali za cíl nabídnout svým zákazníkům jídla, která zatočí s jarní únavou, odlehčí, nabijí svěžestí, a dokonce uberou pár let. Tohle všechno skutečně chřest, známý přírodní elixír mládí s celou škálou skvělých účinků na tělo i na duši, dokáže. Speciální menu, které tu najdete od 15. dubna do 14. června, udělá radost vegetariánům a těm, kdo naslouchají svým jarním chutím nebo potřebám organismu, se po dlouhé zimě příjemně probudit.

Costa Coffee na růžové kávové vlně

Květen je jedním z nejhezčích měsíců v roce. Patří k němu rozkvetlé stromy, polibky a láska. I Costa Coffee cítí, že je lásku třeba podpořit a pro své zákazníky si připravila májovou nabídku na růžové vlně.

Jen růžová to může být

Den můžete začít sladkým polibkem nebo růžovou kávou – Pink Corto. Přidaná barva je pouze na efekt, na výslednou chuť kávy nebude mít vliv. I tak se z této kávy stane během května „bestseller“ pro všechny romantické duše. Tento nápoj je připraven ze dvou shotů kávové směsi Mocha Italia s mléčnou pěnou a ozdoben technikou latté art na povrchu. Silná a intenzivní, ale zároveň jemná a krémová – to je káva Pink Corto. Servíruje se ve sklence o objemu 130 ml.

Smetanovo-jogurtový dort s malinami

Bohatě zdobený piškotový dort s malinami je mezi světlými vrstvami piškotu naplněný jogurtovo-smetanovou náplní a malinovým pyré. Pod porcí malin se ukrývá čokoládový korpus, který k sladkým malinám s jemně nakyslou chutí výborně ladí. Voňavé maliny, kterými se na dortu nešetřilo, přímo vybízejí k ochutnání.

Spa hotel Lanterna a raw vegetariánské menu

Kuchaři Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích v Beskydech připravili novinku, která jistě potěší milovníky lehkých a bezmasých pokrmů. Hotelová zážitková restaurace Vyhlídka nabídne od května nové šestichodové menu sestavené v plně vegetariánské verzi, navíc v souladu se zásadami raw!

„Věříme, že touto novinkou potěšíme nejen vegetariány, ale i všechny ty, kteří si s příchodem jarních a letních měsíců rádi pochutnají na lehčích bezmasých pokrmech nebo prostě chtějí vyzkoušet něco jiného,“ popisuje šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Josef Tydlačka.

Menu je sestaveno ze sezonně dostupných a lehce stravitelných druhů zeleniny i ovoce. Zajímavostí je například polévka v podobě smoothie ze špenátu a mladého ječmene servírovaná zastudena, hlavním chodem jsou cuketové roládky s feta sýrem a zeleninovým tartarem a jako dezert kuchaři zvolili mezi hosty velmi oblíbený jahodový sorbet s čerstvým ovocem. Menu je v nabídce od 1. května do 31. srpna.

Jarní menu v restauraci Benjamin

Nedávno otevřená fine diningová restaurace Benjamin obnovujeme tradici, kdy jsme se seznamovali u jednoho stolu, dobrého jídla či sklenky vína a tím tmelili rodinu.

Zde se rozhodli jít stejnou cestou – být místem, kde poznáte jeden druhého, místem kde se všichni zákazníci setkají u jednoho stolu a nechají se hýčkat chutěmi regionální české kuchyně v podání kuchařů Pavla Pavlíka, Tomáše Torhana a Radka Jakubce.

Vaří tu dle sezonních ingrediencí, takže menu pravidelně obměňují. V dalším jarním, které bude k mání od 2. do 12. května, nabízí 5 nebo 8chodové menu. Na vašem talíři se objeví pokrmy ze surovin, jako jsou ředkvičky, chřest, jehně, ale také křepelka, hovězí pupek nebo medvědí česnek. Rezervace je nutná, tak si zajistěte místa.

A jarní menu v Bageterii Boulevard

Možná jste si nového menu v Bageterii Boulevard už dávno všimli, ale pokud ne, rádi vám ho představíme. Tentokrát je inspirováno kuchyní slunné jižní Itálie a navíc i skvěle ladí s italskými barvami – červenou, bílou a zelenou. Sestavil ho rodilý Ital, Matteo De Carli, šéfkuchař pražské restaurace Casa De Carli. Najdete v něm tradiční místní suroviny, jako jsou rajčata, mozarella a rukola, papriky, sýr burrata nebo cizrnu s fenyklem. V Apulii se odedávna mísila italská kultura s řeckou a arabskou a tato multikulturnost a rozmanitost se samozřejmě odrazila i v místní gastronomii. Stěží budete v Itálii hledat region s větší kulinářskou rozmanitostí, než je právě tento. Ochutnejte krémovou polévku z pečených paprik, telecí bagetu s burattou, rajčátky a telecím masem nebo fit wrap, ve kterém je pasta z cizrny a kořenové zeleniny, pečený fenykl, rajčata a salát little gem.

Připravila Tereza Pánková

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky novinky ovoce káva zelenina restaurace dort sýr rajče polévka tipy podnik menu pokrm malina kam za jídlem jarní menu astronomie nová menu

Návrhy pro vás

Jablečné knedlíky z bramborového těsta – známý sladký pokrm s podzimním twistem Sladké

Jablečné knedlíky z bramborového těsta – známý sladký pokrm s podzimním twistem

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Žitný perník s ořechy a čokoládovou polevou – jednoduchý moučník, který můžete mlsat bez výčitek Sladké

Žitný perník s ořechy a čokoládovou polevou – jednoduchý moučník, který můžete mlsat bez výčitek

Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi Sladké

Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve Vegetariánské

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři Maso

Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři

Plněné hovězí rolky na pivu – poctivá klasika s vůní slaniny a koření Maso

Plněné hovězí rolky na pivu – poctivá klasika s vůní slaniny a koření

Londýnské řezy – vláčný dezert s povidly a křupavou krustou z ořechového sněhu Sladké

Londýnské řezy – vláčný dezert s povidly a křupavou krustou z ořechového sněhu


Přečtěte si také

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Plněné šneky z listového těsta trochu jinak: 5 neotřelých náplní, které rozproudí každý večírek

Plněné šneky z listového těsta trochu jinak: 5 neotřelých náplní, které rozproudí každý večírek

Sladké
Jablečné knedlíky z bramborového těsta – známý sladký pokrm s podzimním twistem

Jablečné knedlíky z bramborového těsta – známý sladký pokrm s podzimním twistem

Prostřeno!
Prostřeno: Koule z černé čočky beluga

Prostřeno: Koule z černé čočky beluga

Prostřeno!
Prostřeno: Krémová polévka z červené řepy

Prostřeno: Krémová polévka z červené řepy

Prostřeno!
Prostřeno: Orgasmus podle Jany Frycové

Prostřeno: Orgasmus podle Jany Frycové

Prostřeno!
Prostřeno: Kachna na kopřivách, štouchané brambory

Prostřeno: Kachna na kopřivách, štouchané brambory

Těstoviny
Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Sladké
Žitný perník s ořechy a čokoládovou polevou – jednoduchý moučník, který můžete mlsat bez výčitek

Žitný perník s ořechy a čokoládovou polevou – jednoduchý moučník, který můžete mlsat bez výčitek

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce Těstoviny

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi Recepty

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Sladké
Jablečné knedlíky z bramborového těsta – známý sladký pokrm s podzimním twistem

Jablečné knedlíky z bramborového těsta – známý sladký pokrm s podzimním twistem

Žitný perník s ořechy a čokoládovou polevou – jednoduchý moučník, který můžete mlsat bez výčitek Sladké

Žitný perník s ořechy a čokoládovou polevou – jednoduchý moučník, který můžete mlsat bez výčitek

Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi Sladké

Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi

Těstoviny
Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři Maso

Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři

Plněné hovězí rolky na pivu – poctivá klasika s vůní slaniny a koření Maso

Plněné hovězí rolky na pivu – poctivá klasika s vůní slaniny a koření

Vegetariánské
Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl Maso

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Zapečený květák s paprikami, slaninou a sýrem – vydatný oběd z pár surovin Recepty

Zapečený květák s paprikami, slaninou a sýrem – vydatný oběd z pár surovin

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Hřejivá polévka s vepřovým masem, houbami a vejcem – pokrm inspirovaný japonským ramenem Polévky

Hřejivá polévka s vepřovým masem, houbami a vejcem – pokrm inspirovaný japonským ramenem

Kuřecí polévka s houbami a rýží – hřejivá klasika v moderním kabátku Polévky

Kuřecí polévka s houbami a rýží – hřejivá klasika v moderním kabátku

Recepty
Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou

Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři Vegetariánské

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Cebularz – polské kynuté koláče s cibulí a mákem budou slušet i české tabuli Předkrmy a chuťovky

Cebularz – polské kynuté koláče s cibulí a mákem budou slušet i české tabuli

Vegetariánské
Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem Polévky

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři Vegetariánské

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Sladké
Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení Sladké

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Přílohy
Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci Maso

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři Přílohy

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Putin? Jen tyran s carskými žvásty. Klíčem k jeho porážce je Krym, tvrdí britský exministr NCOZ: Musíme se připravit na příchod Ukrajinci ze zákopů. Mohou být nebezpeční REPORTÁŽ: Sudeťáci chtějí silného lídra. Babiš místy získal až 66 procent

prima-zeny

Dobrodružství Vojty Kotka začalo obřím dárkem od manželky. V maringotce už i spí Anička nařkla Čestmíra, že je včelí královnou. Další ho podezřívají, že je zrádce Playboy z Moravy Honza v nahé seznamce: Připadám si jako Karlík v továrně na čokoládu

prima-zoom

Velký sovětský podvod s kaviárem Putinova tajná tvář: Nová kniha odhaluje jeho milenky, oblíbený striptýzový bar a kamarády z mafie Jak skutečně proběhla bitva u Thermopyl? Boj 300 Sparťanů byl ještě odvážnější než ve slavném filmu

prima-fresh

Plněné šneky z listového těsta trochu jinak: 5 neotřelých náplní, které rozproudí každý večírek Jablečné knedlíky z bramborového těsta – známý sladký pokrm s podzimním twistem Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

prima-cool

Trailer marvelovky Wonder Man Oficiální délka nových epizod Stranger Things: Budou mnohem kratší, než se čekalo Keira Knightley se vyjádřila k bojkotu Harryho Pottera. Získané role se očividně nevzdá

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Připravte se na zimu a postarejte se o topení: Krok za krokem, jak na to Aukuba japonská je odolná pokojovka: Tipy na pěstování i řešení problémů Bydlení Diane Keaton bylo unikátní jako ona sama. Dům z roku 1880 snoubí historii s luxusem

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.