Jen pár kroků od sochy svatého Václava v Jindřišské 5 se v první jarní den otevřely brány pasáže a s nimi i zcela nové tržiště, které se od ostatních tržišť výrazně odlišuje. Je totiž pod střechou.
Objevte nové tržiště v centru Prahy
Kompletní nákup od čerstvě pečených francouzských baget přes sýry, sušené šunky, oleje, marmelády až po ovocné šťávy, zeleninu či mléko tady pořídíte od rána do večera, pět dní v týdnu a za každého počasí.
Historie, dobroty a žádné deštníky
„Dlouhá léta jsme byli zvyklí se pasážím v centru města vyhýbat. Přitom jde o úžasné, historicky i architektonicky nesmírně zajímavé průchody. Proto jsme se rozhodli pasáži v Jindřišské 5 vdechnout život znovu. Dobré jídlo nám přijde jako skvělý důvod, proč se pasáži přestat vyhýbat cestou do práce pro snídani, v poledne pro oběd nebo navečer pro nákup domů. Lidé už mají tržiště vyzkoušená, vědí, že jsou plná nejrůznějších dobrot, a my jim k tomu přidáváme ještě něco navíc.“ Vysvětluje Šárka Koháková, spoluzakladatelka projektu Eat it!
„Nesmírně praktické je, že jsme pod střechou.“ Pochvaluje si druhá z autorek myšlenky tržiště v pasáži Hanka Čermáková. „Nejen, že si přes nás zkrátíte a zpříjemníte cestu z Václavského náměstí do Jindřišské a naopak, ale můžete se tady i schovat před deštěm, zimou nebo ostrým sluncem. Není to jen o tom nakoupit, ale zastavit se, nasát atmosféru, rozhlédnout se, zchladit žízeň, ochutnat vybrané delikatesy, nechat se překvapit. Třeba i tím, že Eat it! je jediným tržištěm v Praze, kde si můžete koupit nebo nechat připravit teplý i studený prvotřídní a blahodárný zelený čaj Matcha. Kromě toho, že je neuvěřitelně zdravý, navíc také skvěle chutná.“ Dodávají obě podnikavé ženy s úsměvem.
Tržiště všeho druhu se u nás těší velké oblibě. Rádi se procházíme mezi stánky a vybíráme z nepřeberného množství lahůdek. Jejich provozní doba však čas od času neodpovídá našim potřebám. Nyní máme možnost dopřát si tento malý luxus celých pět dní v týdnu. Zastavme se v Eat it!, kdykoli nás napadne!
Více informací najdete na www.eat-it.cz
Autor: KlaraM, PR