Suroviny
- dortový korpus (hotový piškotový korpus) 1 ks
- jahody 500 g
- mléko 500 ml
- vanilkový pudink 1 sáček
- cukr krupice 2 lžíce
- šlehačka (není nutná)
Postup přípravy
- Skleničkou, do které budete dělat pohár, vykrájejte z korpusu kolečka. Odkrojky dejte do misky a rozdrobte na co nejmenší drobečky. Jahody dobře omyjte, dvě třetiny rozmačkejte v hlubokém talíři nebo v misce vidličkou, třetinu těch nejhezčích si nechte stranou. Budou se hodit za chvíli na ozdobení pohárů.
- Do nerezového hrnce vlijte většinu mléka a dejte ho na mírný oheň. Zbylé mléko vlijte do hrnku, nasypte do něj pudinkový prášek a cukr a důkladně vše rozmíchejte. Až mléko v hrnci začne vřít, vlijte do něj v hrnku rozmíchaný a oslazený pudinkový prášek. Stále míchejte, až do doby, než pudink zhoustne. Hrnec sundejte ze sporáku, postavte ho na prkénko a pudink nechte vychladnout. Občas ho promíchejte, aby se na něm nevytvořil škraloup.
- Až bude pudink studený, přijde ta nejhezší část celé práce – vrstvení. Na dno skleničky dejte kolečko piškotu, pak vrstvu rozmačkaných jahod a pudinku. Pak to ještě jednou zopakujte. Horní vrstvu pudinku posypte piškotovými drobky a ozdobte překrojenými jahodami, případně lístečkem a květem jahodníku. Nádherný jahodový pohár (který ještě můžete ozdobit i šlehačkou) je na světě!