Suroviny
Postup přípravy
1
Nejdříve si dáme vařit hovězí kosti
Do hotového vývaru dáme kořenovou zeleninu
Vývar dochutíme solí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem
2
Knedlíčky připravíme z jakýchkoliv jater, která umeleme a zaděláme s vajíčkem, majoránkou, česnekem, solí a strouhankou
Do hotové polévky, kam zavaříme ještě domácí nudle, přidáme jemně nasekanou petržel
Ingredience:- 2 střední cukety, - 2 polévkové lžíce smetany,- 30 g nivy, - 2 kostky zeleninového bujonu, - špetka pepře, - l lžička soli, - špetka bazalky, - špetka oregana, - špetka majoránky, - 1 cibule
postup:Na másle či oleji zpěníme cibulku a přidáme cuketu nakrájenou na malé kousky (i se slupkou)
Přisypeme bazalku, oregano a zalijeme trochou vody
Podusíme a podlijeme vývarem
Nebo můžeme přidat bujon
Po změknutí zeleninu rozmixujeme na kaši, přidáme majoránku, asi 30 g nivy a ještě povaříme
Zjemníme smetanou, případně dosolíme, opepříme či zředíme dle potřeby
Můžeme podávat s osmaženými krutony
Teplota: 160 a 100 °CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5 Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: do 30 minut Čas vaření: 30 minutRecipe category: polévka / vaření / dušení / restováníPolévka