Suroviny
- houska na burger 4 ks
- šunka 4 ks
- vejce (pokojová teplota) 4 ks
- gouda (nebo mozzarella) 8 lžic
- petrželka 1 lžíce
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C. Nejdřív odřízněte vršky z burgerových housek a dejte stranou. Nožem si naznačte kruh kus od kraje housky a poté vydlabejte vnitřek.
- Vyložte housku plátkem šunky (použijte jeden celý kus, aby vám pak nevyteklo vajíčko a nenasákla se jím celá houska).
- Rozklepňete dovnitř vejce, zasypejte 2 lžícemi sýra a trochou petržele. Housku zakryjte odříznutým vrškem a celou ji zabalte do alobalu. Stejně si připravte i ostatní. Následně je pečte v troubě asi 10 až 15 minut.
- Po 10 minutách je zkontrolujte: v tu dobu by měly být žloutky ještě celkem tekuté, po 15 minutách pečení budou akorát. Vyndejte housky z trouby, vybalte a ihned podávejte.