Suroviny
- čokoláda (85 % kakaa) 1 tabulka
- kakao 2 lžíce
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 200 ml
- hruška (zralá, měkká) 1 ks
- voda 1 dl
- sušené fíky 3 ks
Postup přípravy
- Smetanu zahřejte a rozpusťte v ní čokoládu, přidejte lžíci kakaa. Nechte zchladnout a vyšlehejte.
- Rozmixujte hrušku s trochou vody a přidejte fíky, také rozmixujte.
- Přidejte do vyšlehané čokolády a nalijte do zmrzlinovače.
- Míchejte, dokud není směs úplně tuhá, a potom ještě nechte chvíli domrazit v mrazáku
- Pokud nemáte zmrzlinovač, tak směs z mrazáku po každé půl hodině vyndejte a řádně promíchejte.