Suroviny
- drůbeží vývar 1,2 litru
- česnek (rozdrcený (množství podle toho, na kolik si troufáte)) asi 10 stroužků
- máslo 4 lžíce
- hladká mouka 4 lžíce
- bílé víno 120 ml
- polotvrdý sýr (nastrouhaný ) 2–3 hrsti
Další ukázkové recepty z nové Recyklační kuchařky Jitky Rákosníkové najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:
Článek
Vychutnejte si podzim plný barev, chutí a vůní s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Nové číslo časopisu Prima FRESH vás provede nádherným obdobím podzimu a nabídne více než 70 nových receptů. Najdete ho v prodeji v široké obchodní síti už od středy 12. září.
Postup přípravy
- Vývar uveďte do varu ve větším hrnci. Přidejte stroužky česneku a plamen snižte.
- Na pánvičce rozpusťte máslo, osmažte na něm mouku a jíšku chvíli smažte. Zalijte ji vínem (nebo studenou vodou), rozvařte a vlijte do vývaru. Na mírném stupni vařte asi 15 minut.
- Do polévky vsypte sýr, promíchejte, až se rozpustí, a polévku ihned podávejte. Jakmile jste přidali sýr, polévku už dál nevařte a také ji nenechte dlouho stát, sýr by se oddělil.