reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Mandlový koláč s brusinkami a datlemi
Autor: kuchařka Pravé a lahodné jídlo Mandlový koláč s brusinkami a datlemi

Mandlový koláč s brusinkami a datlemi

Hodnoceno: 2x
Na tento koláč nepotřebujete žádný další cukr, protože je plný sušeného ovoce. Mandlová mouka a rozmačkaná dýně udělají koláč vláčným, takže nebudete potřebovat ani hodně másla nebo oleje. Navíc vás i dost dobře zasytí, takže si můžete dopřát jenom malý kousek.
do 1,5 hodiny
24 malých kousků porcí

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 160 °C. Hranatou formu o rozměrech 20x20 cm vymažte a vyložte ji pečicím papírem.
  2. Do hrnce na plotýnku o střední teplotě přidejte rozinky, brusinky, datle a džus. Přiveďte k varu, pak odstavte a nechte vychladnout.
  3. Ve velké míse smíchejte mandlovou mouku, zázvor, skořici, muškátový oříšek, nové koření a pomerančovou kůru. Poté udělejte do směsi důlek. Do rozmačkané dýně přidejte vejce, olej, vanilkový extrakt a namočené ovoce. Potom směs s dýní vlijte do důlku a vše dobře zamíchejte.
  4. Přendejte těsto do formy a uhlaďte povrch lžicí. Navrch ozdobte celými mandlemi. Pečte hodinu a 15 minut, nebo dokud není koláč nazlátlý, vršek pevný a na špejli se už těsto nelepí. Pokud koláč začne hnědnout příliš rychle, zakryjte ho alobalem. Ve formě nechte úplně vychladnout.

PRIMA TIP: Ve vzduchotěsné nádobě vám na tmavém místě vydrží tento koláč až 2 týdny.

Mandlový koláč s brusinkami a datlemi
Autor: kuchařka Pravé a lahodné jídlo Mandlový koláč s brusinkami a datlemi

reklama

Pravé a lahodné jídlo
Chrissy Freer

Více než 100 receptů z neupravených potravin pro vaše zdraví a pohodu

Žijeme ve světě, který je plný nejrůznějších diet a poruch příjmu potravy. Skutečně si nejsme schopni najít čas, abychom si jídlo opravdu vychutnali? A vychutnali si ho v průmyslově nezpracované zdravé podobě, která nám dodá pořádnou dávku energie a elánu?

Myšlenka, že by nám měly pomoct diety se sníženým obsahem tuku nebo nízkotučné potraviny, už není zcela aktuální. Ve skutečnosti právě tyto potraviny jsou často zpracovávány potravinářským průmyslem. Aby se totiž zachovala chuť a prodloužila jejich expirační doba, jsou plné cukrů, zahušťovadel a stabilizátorů.

V této knize vám výživová poradkyně, autorka receptů a maminka Chrissy Freer ukáže, jak rychle a snadno připravit pokrmy z pravých potravin. Tyto lahodné recepty určitě rádi připravíte pro vaši rodinu i pro přátele. Zamilujte se do pravých potravin!

Vydalo nakladatelství Omega

Související témata: sušené ovoce , dýňové pyré , mandle , koláč , Sladké