návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Seznamte se: Petr Koukolíček a "kostka ve skluzu"

Fresh Festival - Petr Koukolíček
Autor: archiv Fresh Festival Fresh Festival - Petr Koukolíček
Extrémní a molekulární kuchař Petr Koukolíček je „matadorem“ na Fresh festivalu už řadu let. Je průkopníkem těchto netradičních kuchyní v České republice a kromě vaření provozuje bistro a obchod s delikatesami.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kromě toho distribuuje vlastní značku ingrediencí pro molekulární kuchyni – Molecular base a také vydal knihu: Molekulární gastronomie – avantgarda na vašem stole

Petrovi jsme položili pár otázek k jeho profesi a našemu festivalu…

Fresh Festival - Petr Koukolíček 4 Foto:

Jak jste se dostal k profesionálnímu vaření? Kdy nastal ten zlom, který rozhodl, že se tím budete živit?

Začalo to už v dětství, chuť vařit. Že se tím budu jednou živit, bylo jisté už v učení.

Na Bosch Fresh Festivalu povedete kulinářský workshop. Jaké jídlo budete pro návštěvníky vařit?

Bude to takový rychlokurz molekulární gastronomie.

Co se vám na téhle akci líbí?

Nejvíc se mi líbí pohoda a propojení kvalitního jídla, lahodného pití s dobrou zábavou.

Kde berete inspiraci pro nové recepty?

V hlavě, a koukám kolem sebe, to je asi nejdůležitější.

Jakou kuchyni vaříte doma?

Jíme všechno, je to podle nálady a času, někdy středomořskou kuchyni, někdy českou klasiku, někdy zase něco z Asie.

Pomalu pečený medvěd na zelenině a tmavém pivu

Na BOSCH FRESH FESTIVALU můžete ochutnat medvědí maso nebo štíra

Na čem si rád pochutnáte?

Asi na pečené kachýnce.

Je profesionální vaření o tréninku nebo i talentu?

Talent je dost důležitý, kreativita není k zahození a trénink to je celoživotní.

Fresh Festival - Petr Koukolíček  Foto:

Chcete si vyzkoušet molekulární kuchyni doma? Petr se s námi podělil o jeden ze svých receptů:

Fresh Festival - Petr Koukolíček 5 Foto:

Kávová špageta

• 240 g filtrované kávy

• 10 g cukru

• 4,8 g Aga-base

1. Uvařenou kávu smíchejte s Aga-base, zahřejte na 90 °C, poté seberte pěnu.

2. Směs natáhněte do stříkačky, kterou naplňte hadičku. Naplněnou hadičku ponořte do vody s ledem a nechte několik sekund ztuhnout.

3. Ztuhlou kávu vytlačte druhou stříkačkou naplněnou vzduchem.

4. Servírovat můžete například v kombinaci se smetanovým kaviárem.

Již tento víkend 25.–26. června se koná poslední letošní Bosch Fresh Festival, tentokrát v Praze v parku na Vítkově! Čeká na vás skvělá atmosféra, výborné jídlo a pití, zábavné cooking show známých kuchařů (včetně Zdeňka Pohlreicha) a spousta dalších "laskomin".

Více informací najdete na www.freshfestival.cz.

Související témata: Fresh Festival , molekulární kuchyně , Bosch Fresh Festival , Petr Koukolíček
Reklama