zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Ovocný salát s granolou
Autor: Máma mele vločky Ovocný salát s granolou

Ovocný salát s granolou

Hodnoceno: 0x
Salát je nedílnou součástí rodinné hostiny. Místo očekávané zeleniny servírujte ovoce s křupavým müsli. Kombinujte ho podle sezony, určitě nevynechejte borůvky. Jsou nabité zdravím a zlepšují mozkové funkce, včetně paměti – nenápadný způsob, jak děti nenechat zakrnět o prázdninách.
do 1 hodiny
2 porce

Další originální recepty bez lepku najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Ochutnejte léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH nabízí plnou náruč nových receptů, s kterými si období prázdnin užijete ještě více naplno! Časopis najdete v prodeji již od 7. června, tak...

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 160 °C a plech vyložte pečicím papírem.
  2. Jahody nakrájejte na čtvrtiny a spolu s ostatním ovocem promíchejte v míse. V menší misce smíchejte limetkovou šťávu se sirupem a směs nalijte na ovoce. Nechte v lednici vychladit.
  3. Rozmixujte polovinu vloček na hrubší mouku a smíchejte se zbylými vločkami, semínky a mandlemi. V rendlíku promíchejte sirup, cukr, sůl, vanilku, ghí a vodu. Zahřívejte k varu, odstavte a vlijte k suchým ingrediencím. Míchejte, až jsou vločky i semínka zcela obaleny. Přesuňte na plech a rovnoměrně rozprostřete. Pečte 15 minut, promíchejte a pečte ještě 15–20 minut dozlatova. Vyjměte a nechte úplně vychladnout. Nasypte na salát a podávejte.

Ovocný salát s granolou  Foto: Ovocný salát s granolou , Foto: Máma mele vločky

MÁMA MELE VLOČKY

Máma mele vločky Foto:

Martina Alinče Dvořáková

Zahradní a krajinná architektka se rozhodla postavit výzvě bezlepkového vaření pro manžela Honzu čelem a když na trhu neobjevila žádnou vhodnou bezlepkovou kuchařku pro každý den, začala zkoumat jednotlivé suroviny a jejich kombinace s vědeckou důkladností. Po mnoha experimentech si rodina pochutnala na výborných jídlech bez lepku a často i bez zbytečného cukru či laktózy.

Martina Alinče Dvořáková ráda používá amarant, pohanku, čirok, tapioku, jáhly, ale i rýži či kukuřici a další bezlepkové suroviny, z kterých připravuje pokrmy na každý den a pro všechny příležitosti – od svačin po svátky. Své oblíbené recepty sepsala v kuchařce Máma mele vločky, kterou nafotila Lucie Fenclová. A protože doma moc maso nejedí, z knihy nakonec vypadlo úplně.

Vydává Došel karamel.

reklama