Suroviny
- kuřecí prsa ( bez kůže a kostí) 2 ks
- listový špenát (velké zelené lístky (čerstvý špenát, mangold, bazalka) na pokrytí)
- vlašské ořechy (nadrobno nasekané pražené ) 2 lžíce
- čerstvý sýr (typu boursin či žervé či jemný tvaroh, jemně osolený a promíchaný s nakrájenou pažitkou)
- olivový olej ( na zakapání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Článek
Výběr těch nejlepších slaných rolád, které si zamilujete!
Sladké rolády jsou skvělou chuťovkou ke kávě, ale co taková slaná roláda s masem nebo sýrem? Připravte si ji doma a máte svačinku i hlavní jídlo.
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Prsíčka rozklepejte mezi vrstvami fólie tak, aby byla co nejtenčí. Zelené lístky spařte vroucí vodou a propláchněte studenou. Ořechy promíchejte s ochuceným čerstvým sýrem.
- Maso z obou stran osolte a opepřete. Plátky potřete ochuceným sýrem a navrch rozložte zelené lístky. Z kratší strany maso stočte, jak nejpevněji to půjde, a závitky spíchněte párátkem.
- Závitky vložte do vymazané zapékací formy švem dolů, zakapejte olejem a pečte 40 až 50 minut podle velikosti, až bude maso propečené a po vpichu nebude vytékat růžová šťáva, ale jen čirá. Před podáváním nechte závitky asi 5 minut odpočívat a pak je rozkrájejte na dílky. Podávat je můžete se smaženými bramborami, kaší, hranolky, ale i s čerstvou bagetou.