Suroviny
- pappardelle 1.5 kg
- hovězí maso 700 g
- vepřové maso 300 g
- mrkev 120 g
- celer 120 g
- cibule 2 kus
- tymián 1 kus
- bazalka 1 kus
- víno 375 ml
- rajče 800 g
- parmezán 30 g
- olivový olej 8 PL
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Mrkev s celerem osmahneme na olivovém oleji, dokud nám zelenina nezměkne. Poté přidáme cibuli, tymián a česnek. Do hrnce vložíme maso a šťouchadlem na brambory ho pomačkáme, abychom restování masa urychlili. Lehce osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Po odpaření alkoholu přidáme rajčata a pomalu dusíme, dokud nebude maso měkké.
- Mezitím si dáme vařit vodu na těstoviny, kterou pořádně osolíme. Těstoviny vaříme 3–6 minut, záleží na druhu těstoviny. Ragú dochutíme čerstvě natrhanou bazalkou. Na závěr ragú s těstovinou prohodíme na pánvi, dáme na talíř a posypeme parmazánem.