V nové kulinární show Rozpal to, šéfe! Zdeněk Pohlreich připravil fantastickou zeleninovou přílohu, která skvěle doplní grilované maso. Nejenže skvěle chutná, ale navíc se bude i krásně vyjímat na stole :)
window.primavideos['player45618c0d1ba6a3c85197e60e54802191'] = {"nid":610711,"tid":42690,"name":"Rozpal to, \u0161\u00e9fe!","crop":"sites\/default\/files\/image_crops\/image_620x349\/8\/610709_rozpal-to-sefe-2-zeleninova-panev_image_620x349.jpg","tarif":-1,"more_url":"","more_img":"","adult":false}; if (window.width == undefined) window.width = '600'; if (window.height == undefined) window.height = '337'; if (window.channel == undefined) window.channel = 'all'; if (window.embed == undefined) window.embed = '45618c0d1ba6a3c85197e60e54802191'; if (window.topcat == undefined) window.topcat = {}; var embed_here45618c0d1ba6a3c85197e60e54802191 = {"dom_id":"embed_here45618c0d1ba6a3c85197e60e54802191","width":600,"height":337,"hd_id":"Prima-1405201606-46274_1500.mp4","hq_id":"Prima-1405201606-46274_1000.mp4","lq_id":"Prima-1405201606-46274_500.mp4","iph_id":"Prima-1405201606-46274.smil","thumbnail":"http:\/\/fresh.iprima.cz\/sites\/default\/files\/image_crops\/image_620x349\/8\/610709_rozpal-to-sefe-2-zeleninova-panev_image_620x349.jpg","toolTipUrl":"http:\/\/fresh.iprima.cz\/sites\/default\/files\/video_thumbnails\/","player":"player45618c0d1ba6a3c85197e60e54802191","relevant":"basic45618c0d1ba6a3c85197e60e54802191","new":"news","top":"top","autoplay":false,"channel":0,"typeStream":"vod","nid":610711,"name":"Rozpal to, \u0161\u00e9fe! (2) \u2013 Zeleninov\u00e1 p\u00e1nev","zoneGEO":0,"embed":"Prima-1405201606-46274\/0","st_date":"2014-05-20T15:58:00","series":"Rozpal to, \u0161\u00e9fe!","seriesId":"42690","videoType":"Vyst\u0159i\u017een\u00e9 z\u00e1b\u011bry","videoTypeId":"33870","chapters":[{"time":0,"title":""}],"hideResizeButtons":"true","section":"tv-prima","midCuePoints":"600,1200,1800,2400,3000,3600,4200,4800,5400,6000,6600,7200","advertisingPreCount":2,"advertisingMidCount":0,"advertisingPostCount":3,"advertisingFullscreen":true,"advertisingVideobanner":true,"advertisingKeywords":"prima;play;Rozpal to, \u0161\u00e9fe!;family;"}; if(window.volume != undefined) embed_here45618c0d1ba6a3c85197e60e54802191.volume = window.volume; if(window.section != undefined) embed_here45618c0d1ba6a3c85197e60e54802191.section = window.section; if(window.wmode != undefined) embed_here45618c0d1ba6a3c85197e60e54802191.wmode = window.wmode;
Pro přehrání videa je potřeba povolit javascript ve Vašem prohlížeči.
Postup přípravy
Papriky očistíme, rozpůlíme a zprudka opečeme na grilu. Až papriky zčernají, ještě horké je dáme do igelitového sáčku a necháme chvíli zapařit, budou se lépe loupat. Lilek a cuketu nakrájíme na stejně velká půlkolečka a osolíme.
Cibuli a česnek nasekáme najemno a v pánvi na olivovém oleji podusíme. Přidáme asi 4 lžíce loupaných rajčat, pár snítek tymiánu, osolíme a opepříme. Spařenou papriku nakrájíme na nudličky a promícháme v pánvi s rajčaty.
Směs stáhneme z ohně, uhladíme a navrch střídavě naskládáme plátky lilku a cukety. Opepříme a osolíme, pánev zakryjeme alobalem a necháme asi hodinku péct.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.
Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.