Suroviny
- krevety (předvařené) 200 g
- avokádo (zralá) 2 ks
- směs listových salátů 4 hrsti
- bylinky (směs dle chuti - pažitka, petržel, kerblík, bazalka)
Omáčka
- majonéza 100 g
- citron 1 ks
- červené tabasco
- rajčatové pyré 2 lžíce
- extra virgin olivový olej
- mořská sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Pusťte se do přípravy omáčky. V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku a dle chuti dochuťte. 4 lžíce omáčky si dejte stranou.
- Pokud je třeba, zbavte krevety přebytečné vody mírným tlakem a přidejte je do omáčky. Promíchejte.
- Avokáda omyjte, osušte a rozpulte. Zbavte je pecky a vyndejte dužinu. Slupku avokáda naplňte krevetami a navrch dejte vydlabanou nakrájenou dužinu.
- Salát dochuťte olejem a citronovou šťávou. Rozdělte jednotlivé porce na talíře a opřete o něj naplněná avokáda. Na závěr polejte každé avokádo omáčkou a ihned servírujte.