Na ozdobu
- smetana 1
Na náplň
- smetana 3
Korpus
- mouka 120 g
Postup přípravy
- Ingredience na korpus smícháme dohromady a upečeme v troubě na 180°C. Upečený korpus překrojíme, pomažeme jahodovou marmeládou, slepíme, pomažeme i na povrch. Zbytek jahodové marmelády dobře rozmícháme, ušleháme tři smetany dotuha a připravíme dva želatinové ztužovače podle návodu: Do vymíchané marmelády nalejeme podle návodu připravený želatinový ztužovač a rychle zašleháme opět elektrickým šlehačem. Nakonec po lžících přidáváme ušlehanou šlehačku, šleháme pomalu a dobře ode dna misky. Vše nalejeme na pomazaný korpus, urovnáme a dáme vychladit. Nejméně za tři hodiny připravíme podle návodu na obalu červené dortové želé.
- Dva balíčky želé vysypeme do půl litru vody plus cukr, řídíme se návodem na obalu. Necháme trochu zchladnout a nalejeme nejlépe naběračkou na dort. Opět chladím, nejlépe přes noc. Nakonec ozdobíme šlehačkou a želé bonbony.