Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Restaurace
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Čokoláda
  • iPrima
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Restaurace
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Čokoláda
    • iPrima
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • iPrima
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Sladkokyselé nakládané houby

Novinky

Hit týdne

Další hity

Boloňské špagety

Boloňské špagety
Mramorová hrníčková bábovka
Čočková polévka
Populární
Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma
Zamotaný koláč z listového těsta s nivou a vlašskými ořechy
Králík na paprice se špeclemi podle Besky
Retro street food ze sousedního Polska. Vyzkoušejte zapiekanku!
Bramborové gnocchi se zeleninou z jednoho plechu

Grilování s Lotus Grill

Grilování s LotusGrill

Grilování s LotusGrill Zdroj: Tereza Pánková TASTYTALKINGS.COM

  • Zavřít

Grilování s LotusGrill Zdroj: Tereza Pánková TASTYTALKINGS.COM

První červencový den jsem si mohla vyzkoušet grilování na speciálních bezkouřových grilech značky Lotus Grill! Indoor grilovací kurz vedl šéfkuchař školy vaření Chefparade Radek Jakubec, se kterým jsme si na grilech připravili tři chutné pokrmy.

Celá akce se konala v žižkovských prostorách školy vaření, kam jsem na desátou dopoledne vyrazila s foťákem, prázdným žaludkem a především natěšená na dobré jídlo. U vchodu mě přivítal organizátor akce Ondřej Duffek a nastínil mně a ostatním přítomným průběh grilovacího kurzu. S kávou a lahví neperlivé vody jsem se na několik minut “uklidila” do malé místnosti s dřevěnými stoly a lavicemi, abych si v klidu vychutnala dopolední dávku kofeinu a připravila se na vaření.

Netrvalo dlouho a všichni jsme byli svoláni k roštům. Ondřej Duffek nám představil samotné grily, princip fungování a v čem jsou tak jedinečné. Šéfkuchař Radek Jakubec zase sestavené menu, které obsahovalo tři pokrmy ideální na grilování: domácí salsicciu, italskou tagliatu a grilovaný ananas.

Rozděleni jsme byli do tří skupinek, kdy každá připravovala jeden pokrm a zároveň pokukovala po ostatních, jak jim to jde. Ostatní účastníci kurzu vypadali, že se jim do vaření příliš nechce, ale nakonec se věci daly do pohybu. Já jsem patřila k těm, kteří připravovali italskou tagliatu: tence nakrájené plátky hovězího masa. Chvíli jsme se zdráhali, jelikož nám princip zapalování pod grilem nebyl hned jasný, ale všechno dopadlo dobře a uhlíky se začaly pomalu žhavit.

Očištěný kus hovězí svíčkové nám naporcoval sám šéfkuchař, jeden z kousků na ukázku také namarinoval, ale zbytek už nechal na nás. Recept na marinádu obsahoval jen pár základních ingrediencí: olivový olej, rozmarýn a pepř. Když bylo maso připravené, přišla opět malá ukázka: grilování. Na roštu nám ogriloval malý kousek šťavnatého, uvnitř ještě krvavého hovězího. Pak následovalo krájení, příprava rukolového salátu a finální styling.

Další větší kusy masa už byly v naší režii, tak jsem se rozhodla zhostit prvního kousku. Po pár minutách grilování, zprudka z každé strany, bylo maso připraveno. Stačilo jen osolit. No, a toho jsem se právě bála! Co když bude moje solení na ostatní příliš? Nakonec se ale ona čtyři “pomletí” na každé straně ukázala být akorát. Posledním krokem v přípravě bylo krájení masa na tenké plátky. Toho jsem docílila za pomoci perfektně ostrého filetovacího nože. Doporučuji!

V mezičase jsem sledovala, jak si vedou ostatní při plnění střívek mletým masem na domácí salsicciu a nasávala vůni připravovaného masa. Za chvíli každý z nás mohl ochutnat kus grilované klobásky a tenké plátky hovězího na hnízdě z rukoly, posypané hoblinkami parmazánu. Vše jsme zakončili ogrilovaným ananasem, sladkou ovocnou tečkou.

Akce to byla opravdu příjemná a vzhledem k aktuální grilovací sezoně byl tematický kurz skvělou variantou k seznámení s novým produktem. Grily německé značky Lotus Grill na mě působily opravdu kvalitně, a co do velikosti jsou ideální pro jakoukoliv domácnost. Našlo by se asi pár drobností, které by šlo doladit (jako např. na kurzu zmíněný chybějící ukazatel aktuálního stavu baterií), ale za mě super. Pokud máte navíc rádi barvičky, ani v tomto ohledu vás grily nezklamou: vybrat si můžete z několika barevných provedení.

Zakoupit lze například na e-shopu Chefparade za 4 699 korun.

Informace o grilu:

• kruhový design

• váží méně než 4 kg

• vždy s praktickou nylonovou taškou v barvě grilu

• průměr grilovacího roštu je 32 cm

• vhodný až pro 5 osob

• kapacita zásobníku: 150 g dřevěného uhlí

• grilovací rošt a vnitřní mísa jsou z nerezové oceli (vhodné do myčky na nádobí)

• obsahuje ventilátor poháněný čtyřmi tužkovými bateriemi, který vhání vzduch do zásobníku dřevěného uhlí

• otočný ovladač umožňuje plynulou regulaci teploty

Autor: Tereza Pánková, www.tastytalkings.com

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Sdílejte článek
Štítky grilování Lotus Grill workshop

Návrhy pro vás

Sladké

Smažené jablečné taštičky zabalené v tortille

Maso

Loudavé vaření: Vepřový perkelt s tarhoňou z pomalého hrnce

Sladké

Jednoduchý banánový chlebíček podle Markéty z blogu Lžička cukru

Přílohy

Čínská kaše congee ze zbylé rýže

Maso

Smažené býčí žlázy v bylinkové strouhance s vídeňským bramborovým salátem

Sladké

Nepečený jablečný dort s pudinkem a piškoty

Těstoviny

Superzelené těstoviny s rukolou, mandlemi a citronem podle Gordona Ramsaye

Sladké

Banánový chlebíček s Baileys a pekanovými ořechy


Přečtěte si také

Sladké

Smažené jablečné taštičky zabalené v tortille

Ryby a mořské plody

Krevety v polévce s kokosovým mlékem a smaženým aroma podle Ottolenghiho

Novinky

9 nejnebezpečnějších zvířat na talíři. Špatná příprava člověka může zabít

Maso

Loudavé vaření: Vepřový perkelt s tarhoňou z pomalého hrnce

Novinky

Křupavá červená cibule: sbírka receptů, které musíte vyzkoušet ještě dnes!

Restaurace

Restaurace Kolkovna potěší dobrým jídlem bez kompromisů

Sladké

Jednoduchý banánový chlebíček podle Markéty z blogu Lžička cukru

Přílohy

Čínská kaše congee ze zbylé rýže

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny

Superzelené těstoviny s rukolou, mandlemi a citronem podle Gordona Ramsaye

Těstoviny

Trhané hovězí ragú s těstovinami

Těstoviny

Vánoční těstoviny s čerstvou klobáskou, jedlými kaštany a šalvějí podle Jamieho Olivera

Sladké

Smažené jablečné taštičky zabalené v tortille

Sladké

Jednoduchý banánový chlebíček podle Markéty z blogu Lžička cukru

Sladké

Nepečený jablečný dort s pudinkem a piškoty

Maso

Loudavé vaření: Vepřový perkelt s tarhoňou z pomalého hrnce

Maso

Smažené býčí žlázy v bylinkové strouhance s vídeňským bramborovým salátem

Maso

Coq au riesling – francouzské kuře na bílém víně

Těstoviny

Superzelené těstoviny s rukolou, mandlemi a citronem podle Gordona Ramsaye

Ryby a mořské plody

Vietnamský zelný salát s krevetami, citronovou trávou a arašídy

Pomazánky
5

Celerová pomazánka s mrkví a jablky na opečeném chlebu

Recepty

Kořeněný pečený čaj s rozmarýnem

Nápoje

Horký vánoční punč z červeného vína a rumu s brusinkami

Nápoje

Poctivý vánoční svařák z červeného vína s voňavým kořením

Ryby a mořské plody

Krevety v polévce s kokosovým mlékem a smaženým aroma podle Ottolenghiho

Ryby a mořské plody

Vietnamský zelný salát s krevetami, citronovou trávou a arašídy

Ryby a mořské plody

Pošírovaný losos na kořenové zelenině podle Besky

Ryby a mořské plody

Krevety v polévce s kokosovým mlékem a smaženým aroma podle Ottolenghiho

Polévky

Italská parmazánová polévka s knedlíčky a pestem

Polévky

Francouzská cibulačka s nudlemi po asijsku

Pomazánky
5

Celerová pomazánka s mrkví a jablky na opečeném chlebu

Vegetariánské

Papriková tortilla z bramborových chipsů podle Gordona Ramsaye

Předkrmy a chuťovky

Semínková pomazánka z avokáda

Vegetariánské

Papriková tortilla z bramborových chipsů podle Gordona Ramsaye

Vegetariánské

Skromně a chutně: Citronová hrachová kaše s kořenovou zeleninou

Zelenina

Růžičková kapusta s medem a oříšky podle Besky

Sladké

Jednoduchý banánový chlebíček podle Markéty z blogu Lžička cukru

Sladké

Rychlý jogurtový koláč s jablky

Vegetariánské

Lepkavý meruňkový tažín s kuskusem podle Gordona Ramsaye

Saláty

Lehký bramborový salát bez majonézy s jablky a ořechy

Jak to bylo, šéfe?

Jak to bylo, šéfe? Čínský zelný salát s černými houbami podle Vladimíra Suchého

Saláty

Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma

Přílohy

Čínská kaše congee ze zbylé rýže

Maso

Hovězí veverka na víně s bramborovými plackami z restaurace Kuchyň

Přílohy

Brambory smažené v trojobalu

Vybíráme pro vás

Láska klepe na dveře

Láska klepe na dveře

Komedie / Romantický
Dobré zprávy

Dobré zprávy

Komedie
Hořký svět

Hořký svět

Komedie / Rodinný / Romantický
Pálava

Pálava

Komedie
Zobrazit více

Aktuální témata

Volby 2023
  • Válka na Ukrajině
  • Historie konfliktu
  • COVID-19
Česká kuchyně
  • Rychlé večeře
  • Oblíbená dětská jídla
  • Zdravé snídaně
ZOO
  • Můj muž to dokáže
  • Pálava
  • Máme rádi Česko
Horoskopy
  • Celebrity
  • Seriály pro ženy
  • Zasněná láska
2. světová válka
  • Historie
  • Zajímavosti
  • Elon Musk
Bramboráky
  • Dýňová polévka
  • Kulajda
  • Bramboračka
Velikonoční mazanec
  • Velikonoční nádivka
  • Velikonoční věnec
  • Velikonoční beránek
Palačinky
  • Tvarohová bábovka
  • Brownies
  • Hrnkový perník

Neuteklo vám?

ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT

ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT

Hudební / Reality / Soutěžní / Zábavný
ZOO

ZOO

Rodinný / Romantický
Slunečná

Slunečná

Komedie / Rodinný / Romantický
Partička

Partička

Reality / Zábavný
Zobrazit více

Videopůjčovna Videopůjčovna

Přehrajte si nejnovější filmy - již od 49 Kč

Ženská pomsta

Ženská pomsta

Komedie / České filmy
ČR, 2020
1 hod. 23 min.
Abstinent

Abstinent

Drama / České filmy
ČR, 2019
1 hod. 18 min.
Špindl

Špindl

Komedie / České filmy
ČR, 2017
1 hod. 34 min.
Zoufalé ženy dělají zoufalé věci

Zoufalé ženy dělají zoufalé věci

Komedie / České filmy
ČR, 2018
1 hod. 22 min.
Zobrazit více

cnn

RADAR: Sněhové přeháňky se vrací do Česka. Podívejte se, jaké bude počasí u vás RADAR: Sněhové přeháňky se vrací do Česka. Podívejte se, jaké bude počasí u vás USA jsou připravené materiálně rozdrtit ruskou armádu. Visingr popsal, co poslaly na Ukrajinu Ztráta chuti, čichu nebo dušnost ustoupily. Vědci popsali nové nejčastější příznaky covidu

zoom

Zabijácké sršně se valí Evropou a ohrožují i Česko. Jak se dá invaze zastavit? Zabijácké sršně se valí Evropou a ohrožují i Česko. Jak se dá invaze zastavit? VIDEO: Chřestýš chtěl ulovit kukačku, jenže se krutě přepočítal! Žraloci sežrali stovky námořníků z amerického křižníku Indianapolis

zeny

Černá vdova sáhla na Agátu. Čvančarová vlepila Hanychové morální facku Černá vdova sáhla na Agátu. Čvančarová vlepila Hanychové morální facku Nevěra podle hvězd. Blíženci podvádějí ze zvědavosti, Ryby se nechávají svést Jak zhubnout 10 kg – jde to za měsíc i za týden? Zdravé a reálné způsoby hubnutí

living

Jaká bude letošní zima: Sledujte kočku a zkontrolujte cibuli, příroda se nemýlí Jaká bude letošní zima: Sledujte kočku a zkontrolujte cibuli, příroda se nemýlí Proč listy stromů na podzim změní barvu? Jak teplé tóny žluté, oranžové a červené vznikají Rozchodníkovec je král podzimní zahrady a nakrmí motýly, když už je potravy málo

cool

GALERIE: 16 známých věcí, které konečně dostaly správné a pravdivé jméno GALERIE: 16 známých věcí, které konečně dostaly správné a pravdivé jméno 9 věcí, které nevíte o Smrtonosné pasti 2: Našli jste v ní padoucha z Terminátora 2? 4 nejlepší filmové vesmíry: Od Avengers ke Star Wars

iprima

Ženy na něm mohou oči nechat. Jak to má žhavý herec Can Yaman s partnerkami? Ženy na něm mohou oči nechat. Jak to má žhavý herec Can Yaman s partnerkami? Filip Blažek přežil svoji smrt. Natáčení slavné scény seriálu ho ale zklamalo Talentu mají na rozdávání. Top 10 umělců, kteří oslnili svými výkony

autosalon

Radar posílá pokuty za 3,9 km/h navíc. Je to past na řidiče, do které může spadnout každý Radar posílá pokuty za 3,9 km/h navíc. Je to past na řidiče, do které může spadnout každý Veteráni v Česku, crossover ve Švédsku a bazarovky za fajn ceny. Přijíždí premiérový Autosalon Nejnovější teoretické otázky v autoškolách jsou záludnější, než byste čekali. Vyzkoušejte si je

fresh

Jak připravit nejlepší bramborovou kaši. Naučte se 6 jednoduchých triků Jak připravit nejlepší bramborovou kaši. Naučte se 6 jednoduchých triků Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka Mramorová hrníčková bábovka

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Jak volit prezidenta Velikonoční přání Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno MS v hokeji 2023 Velikonoce 2023 Tatarák podle Pohlreicha FIlmy od Marvelu Velikonoční svátky Aloe vera Program a výsledky MS v hokeji Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Vše o houbách Velikonoční zvyky Tabulky a skupiny MS v hokeji

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
Logo Apple Store Apple Store Logo Google Play Google Play
Logo iPrima © FTV Prima spol. s r.o.