Prostřeno: Hovězí Maminha Uruguay grain fed steak, grenaille v ohni a salsa Mojo Verde

Moje hodnocení
55x

Hovězí Maminha Uruguay grain fed steak, grenaille v ohni a salsa Mojo Verde

5 porcí
60 minut

Mojo verde

Mojo verde

Head

Mojo verde

Head

Postup přípravy

  1. Na Mojo Verde všechny ingredience vložíme do mixéru a rozmixujeme.
  2. Brambory grenaille předvaříme v osolené vodě s bylinkami a česnekem. Hovězí steaky vyndáme cca hodinu před grilováním ven z lednice, aby měly pokojovou teplotu. Steaky lehce potřeme olivovým olejem a společně s brambory vložíme na rozpálený gril.
  3. Po stažení z grilu maso musíme nechat aspoň 3–5 minut odpočinout. Steak nám zkřehne a po zakrojení z něj všechna šťáva ihned nevyteče ven. Maso krájíme přes vlákno na cca půlcentimetrové plátky, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Brambory grilujeme cca 5 minut ze všech stran. Salsu servírujeme v malé mističce nebo ji dáme přímo na maso a brambory.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty