Head
- hovězí steak 800 g
Mojo verde
- olivový olej 100 g
- zelená paprika 200 g
Head
- olivový olej
- brambory 800 g
Mojo verde
Head
Mojo verde
Head
Mojo verde
Postup přípravy
- Na Mojo Verde všechny ingredience vložíme do mixéru a rozmixujeme.
- Brambory grenaille předvaříme v osolené vodě s bylinkami a česnekem. Hovězí steaky vyndáme cca hodinu před grilováním ven z lednice, aby měly pokojovou teplotu. Steaky lehce potřeme olivovým olejem a společně s brambory vložíme na rozpálený gril.
- Po stažení z grilu maso musíme nechat aspoň 3–5 minut odpočinout. Steak nám zkřehne a po zakrojení z něj všechna šťáva ihned nevyteče ven. Maso krájíme přes vlákno na cca půlcentimetrové plátky, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Brambory grilujeme cca 5 minut ze všech stran. Salsu servírujeme v malé mističce nebo ji dáme přímo na maso a brambory.