

Nebaví vás zdlouhavé a náročné vaření? Dobroty z Rychlé pánve vás budou bavit Zdroj: Profimedia.cz
Nebaví vás zdlouhavé a náročné vaření? Dobroty z Rychlé pánve vás budou bavit Zdroj: Profimedia.cz
Čas je tím nejcennějším, co v životě máme. Proč ho tedy trávit v kuchyni zdlouhavým vyvařováním? Osvojte si umění Rychlé pánve! Že nevíte, o co jde? Jedná se o koncept každodenního jídla značky Knorr, jehož příprava nezabere půl dne a přitom bude chutné a plné vydatných surovin, především zeleniny a masa. Čtěte, jak na to.
Nejste ten typ, co s chutí stráví hodiny u sporáku, ale přitom preferujete domácí stravu? Pak čtete ten správný článek. Společně se značkou Knorr vám přinášíme tipy na snadné recepty, které vám umožní věnovat se každý den tomu, co vás baví, a přitom si poctivě pochutnat. Stačit vám bude pouhých 20-30 minut.
Je třeba jen pár základních surovin, které ve spíži či v mrazáku obvykle najde většina z nás. Hlavní roli většinou hrají zelenina, maso a rýže, luštěniny, houby apod., jejichž bohatou chuť v samém závěru rychlovaření vyšperkuje některý z Bohatých bujónů Knorr, ať už zeleninový, kuřecí nebo hovězí. Tady se hodí malé varování — pokud se přistihnete, jak zaujatě zíráte, jak se rozpouštějí a mísí s vaší pochoutkou, nebojte se, nejste sami, kdo si tenhle „magic moment“ užívá.
Abyste si tenhle kouzelný okamžik vychutnali ještě více, hodí se vědět, že Bohaté bujóny Knorr:
jídlo komplexně dochutí,
snadno se rozpouští,
vytváří jemné glazování,
zahustí a propojí ingredience,
jsou bezlepkové i bez umělých barviv.
Dále už budete potřebovat pouze jediné — (rychlou) pánev. S recepty si netřeba příliš lámat hlavu. Jsou mimořádně snadné a proto i dobře zapamatovatelné, navíc je hravě najdete na webu, a co víc, lehce je přizpůsobíte vlastním chuťovým buňkám.
Připraveni? Jde se kuchtit!
Nebudeme přehnaně skromní a své chuťové buňky pořádně rozmazlíme fazolemi s chilli. Potřebovat budete:
10 ml oleje,
1 malou cibuli nakrájenou nadrobno,
3 rozmačkané stroužky česneku,
250 g mletého hovězího,
700 g (2 plechovky) červených nebo černých fazolí,
200 g (1 plechovka) drcených rajčat,
2 lžíce rajčatového protlaku,
¼ lžičky mletého chilli (případně dle chuti),
1 lžičku římského kmínu,
150 ml vody,
čerstvou petrželku nebo koriandr, nasekané,
hovězí Bohatý bujón Knorr.
Rychlá pánev s hovězím a chilli podle společnosti Knorr Zdroj: Se souhlasem společnosti KNORR
Na zahřátém oleji osmahněte cibulku, asi po 3 minutách přidejte česnek, nechte ho se rozvonět. Přidejte mleté hovězí, restujte ho, dokud se neprohřeje a nezmění barvu z červené na hnědou. Trvá to cca 5 minut. Přidejte scezené fazole, rajčata i protlak a vše promíchejte. Dodejte koření a podlijte směs vodou, opět zamíchejte. Pak už stačí vonící dobrotu nechat 15 minut povařit a přidat hovězí Bohatý bujón Knorr, případně dosolit a dopepřit.
Výhodou chilli s masem je, že k němu můžete přikusovat pečivo, zobat rýži nebo využít nesnězené brambory z předešlého dne. Zasypané čerstvými bylinkami nasekanými najemno vám bude šmakovat tak jako tak.
Dobrou chuť!
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living