Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Žloutkové věnečky

asi 40 ks porcí
do 1 hodiny
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky Autor: Gurmet
Nebojte se odpalovaného těsta. Práce s ním není vůbec složitá a výsledek je velmi efektní, nadýchaný a jednoduše výtečný. Zvlášť pokud hotové věnečky doplníte lahodným žloutkovým krémem s vanilkou.
Reklama

Suroviny (asi 40 ks porcí)

Těsto:

Reklama

Postup

  1. Mléko povařte s máslem. Můžete místo mléka použít i vodu, ale mléko je rozhodně lepší :) Do vroucí tekutiny vsypávejte mouku se špetkou soli. Míchejte tak dlouho, až se těsto nechytá stěn hrnce. Nechte vychladnout a do zcela studeného po jednom vešlehejte vejce.
  2. Těsto přesuňte do cukrářského sáčku s hvězdicovitou násadkou a na plech pokrytý pečicím papírem z něj tvořte kroužky o průměru asi 5 cm. Pečte 15 až 20 minut při 180 stupních bez otevírání trouby, až těsto zezlátne. Vychladlé věnečky opatrně rozkrojte.
  3. V nejlépe kovové misce, postavené na hrnec s mírně vroucí vodou, šlehejte přísady na krém do zhoustnutí. Nechte vychladnout a do studeného krému přidejte trochu rumu a spojujte jím věnečky.
  4. Podávejte poprášené moučkovým cukrem nebo zakápnuté citronovou polevou.
Reklama

Gurmet - říjen 2013Časopis Gurmet – Vaše škola vaření

Na 100 stránkách říjnového čísla Gurmetu najdete kromě snadných a rychlých jídel na každý všední den v týdnu také recepty na báječné masové pečínky, které proslavily českou kuchyni.

Ochutnat můžete i speciality z jižních Čech, včetně candáta s kulajdou. Přípravou této lahůdky vás krok za krokem provede šéfkuchař pražského hotelu Mandarin Oriental Jiří Štift. Naučíte se také skvělé sladkosti a s dětmi můžete upéct brambory ve žhavém popelu.

A protože právě rostou houby, poradíme vám, jak je lahodně zužitkovat v kuchyni. Za dobrým jídlem do ciziny tentokrát pojedeme k našim sousedům – na Slovensko. Myslíte si, že kořenová zelenina patří jen do polévky? Naše recepty vám dají návod, jak si na ní pochutnat také jinak.

Objednejte si půlroční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 150 Kč ! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama