Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Žloutkové řezy

12 porcí
do 1 hodiny
Žloutkové řezy
Žloutkové řezy Autor: archiv Gurmet
Lahodná tečka za skvělým obědem, kterou se zavděčíte úplně všem. Vyžaduje sice trochu času na přípravu, ale výsledek vás jistě přinutí na tuhle skutečnost rychle zapomenout.
Reklama

Suroviny (12 porcí)

Krém:

Reklama

Postup

  1. Rozdělte těsto na poloviny. Každou půlku rozválejte na pomoučené ploše do placky tak, aby „sedla“ na plech. Důkladně těsto na plechu propíchejte po celé ploše vidličkou, aby se během pečení nenafouklo. Pečte ho asi 10 minut při 180 ºC nebo dokud nebude mít zlatavý nádech. Po upečení nechte pláty těsta vychladnout.
  2. KRÉM: Většinu mléka nalijte do hrnce a rozmíchejte v něm žloutky. Hrnec postavte na plotnu. Ve zbylém mléce rozmíchejte oba pudinkové prášky a oba cukry a přilijte směs do hrnce. Přiveďte za stálého míchání k varu. Vařte 2 minuty a stále míchejte – vznikne hustý pudink, který dejte vychladnout. Ve vedlejší nádobě vyšlehejte šlehačku. Až bude pudink úplně chladný, se šlehačkou ho promíchejte.
  3. Vychladlé pláty těsta ještě rozdělte na třetiny. Jednu třetinu potřete marmeládou, na ni naneste vrstvu krému a přiklopte dalším plátem těsta. Ten opět potřete marmeládou, navrstvěte krém a přiklopte třetím plátem, který posypte moučkovým cukrem. Stejně promažte i druhou část těsta. Slepené pláty zabalte do fólie, vložte je do lednice a nechte odležet 12 až 24 hodin. Podávejte nakrájené na kostky.
  4. Prima tip: Až vás bude „trápit“ přemíra jahod na zahrádce, zkuste jich několik nakrájet na plátky a zakomponovat je do řezů mezi marmeládu a krém.
Reklama

Žloutkové řezy Foto: archiv Gurmet

Žloutkové řezy. Foto: archiv Gurmet

 

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama