Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Zapečený květák se sýrem

6 porcí
do 1 hodiny
Zapečený květák se sýrem
Zapečený květák se sýrem Autor: isifa.com
Tahle varianta květáku bude jistě chutnat i těm, kteří jinak této zelenině moc neholdují. Zapečený a ještě přelitý sýrovou omáčkou je prostě úžasný.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Květák dejte do velkého hrnce vařící vody a vařte asi 10 minut, aby trochu změknul. Nechte jej okapat na cedníku.
  2. Omáčka: Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte mouku a mícháním vytvořte těstíčko. Sundejte z ohně, přidejte trochu mléka a vyšlehejte do hladka. Vraťte pánev na plotnu a postupně přidejte zbytek mléka. Přiveďte do varu, přidejte bobkový list a za stálého míchání 5 minut povařte.
  3. Do omáčky přidejte nasekanou jarní cibulku a pár minut povařte. Vyjměte bobkový list a vmíchejte hořčici, muškátový oříšek a čedar.
  4. Zapékací mísu nechte pod grilem rozehřát. Pak do ní naaranžujte růžičky květáku a přelijte je omáčkou, poházejte rajčaty, strouhankou a parmazánem. Grilujte asi 5 minut. Dochuťte pepřem.
  5. Prima tip: Do vody na vaření květáku přidejte bobkový list, aby růžičky absorbovaly jeho vůni a trochu citrónové šťávy, aby zůstaly bílé.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama