Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Zapečené rigatoni s masem

4 porce
do 1,5 hodiny
Zapečené rigatoni s masem
Zapečené rigatoni s masem Autor: isifa.com
Těstoviny tvoří základ italské kuchyně. Pasta al forno neboli zapečené těstoviny budou chutnat jistě celé rodině – rajčatová passata a maso, tím se nikdy nic nemůže zkazit.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Na bešamelovou omáčku:

Reklama

Postup

  1. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte cibuli, celer a mrkev a vařte, až bude vše měkké. Potom přidejte mleté maso a restujte, dokud nezhnědne. Přidejte rajčatovou passatu, snižte teplotu a nechte pobublávat nejméně 1 hodinu.
  2. Ve vařící vodě uvařte těstoviny „al dente“. Nechte okapat a dejte stranou.
  3. V kastrolku rozehřejte máslo na střední teplotě, přidejte mouku a míchejte, aby se vše spojilo. Postupně přidávejte mléko za stálého míchání a šlehání, aby se neutvořily žmolky. Na mírném ohni vařte, dokud směs nezačne bublat a nezhoustne.
  4. Smíchejte uvařené těstoviny s masem, bešamelovou omáčkou a nastrouhaným sýrem. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Směs dejte do vymazané zapékací mísy a pečte v předehřáté troubě na 190 °C 45 minut.
Reklama

Zapečené rigatoni s masem Foto:

Zapečené rigatoni s masem, foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama