S Klárou v kuchyni: Podzimní nádivka s vinnou klobásou

Moje hodnocení
4x

Nádivka je báječná věc – ze staršího pečiva jednoduše vykouzlíte vynikající plnohodnotné jídlo, které můžete volně proměňovat podle sezony a stavu zásob. Pokud ji pečete jen na Velikonoce, je to určitě škoda – zkuste třeba tuhle voňavou podzimní verzi plnou chuti a své dílo korunujte krásně upečenou vinnou klobásou.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do velké mísy nakrájejte toustový chléb na malé kostičky. Pokropte mlékem nebo vodou.
  2. Nakrájejte cibule nahrubo a uzené maso na kostičky. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli s masem, po chvíli přihoďte na kostičky nakrájenou dýni a nasekanou hlívu.
  3. Po asi pěti minutách přihoďte na kostky nasekanou kapustu a nahrubo nasekané vlašské ořechy. Osolte, opepřete, dochuťte šalvějí a muškátovým květem. Podlijte asi 100 ml horké vody a restujte, až bude dýně skoro měkká. Nakonec vmíchejte nasekaný mangold, špenát nebo listovou kapustu.
  4. Směs přidejte k navlhčenému pečivu, přidejte vejce a promíchejte. Přendejte do máslem vymazané kulaté formy, lehce uhlaďte a navrch volně stočte vinnou klobásu, poprašte uzenou paprikou a pečte asi 30 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
  5. Před podáváním nechte 10 minut stát, nádivka krásně zpevní.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty