Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vrstvený pekáč z kořenové zeleniny

4 porce
do 2 hodin
Vrstvený pekáč z kořenové zeleniny
Vrstvený pekáč z kořenové zeleniny Autor: isifa.com
Kořenová zelenina má skvělou chuť, která se vzájemně výborně doplňuje. Ačkoliv většinou zapékáme samotné brambory, je to škoda... Tentokrát je zkuste proložit i dalšími druhy zeleniny a uvidíte, jak milé překvapení to bude.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C nebo plynovou na stupeň 6. Hrnec vymazejte trochou másla a nechte je rozpustit. Na mírném ohni duste cibuli asi 8 minut, potom přidejte česnek a duste dalších pár minut.
  2. Mezitím nakrájejte celer na tenké plátky a vhoďte je do hrnce. Navrch posypte bylinkami a dušenou cibulí. Dobře dochuťte solí a pepřem. Podélně nakrájejte na tenko pastináky a mrkev, dejte je navrch směsi a posypte zbylými bylinkami, cibulí a ještě dochuťte solí a pepřem. Nahoru naaranžujte plátky brambor.
  3. Do hrnce vlijte vývar, přikryjte jej fólií pomazanou máslem a pečte na jedné přihrádce v troubě 45 minut. Potom sundejte fólii a pečte odkryté dalších 45 minut, dokud nebude zelenina měkká a brambory opečené. Současně v troubě pečte klobásky asi 30 minut.
Reklama

Vrstvený pekáč z kořenové zeleniny Foto: isifa.com

Vrstvený pekáč z kořenové zeleniny. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama