návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Voňavý chlebíček s hruškami

do 2 hodin
Voňavý chlebíček s hruškami
Autor: Good Mood Spoon Voňavý chlebíček s hruškami
Pokud hledáte favorita s ideálním poměrem námaha/wow-efekt, je tenhle voňavý chlebíček jednoznačný vítěz. Jasná volba pro ty, kteří rádi perníkové buchty, i pro ty, kteří nedají dopustit na šťavnaté pečené ovoce.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nejdříve smíchejte rostlinné mléko spolu s citronovou šťávou. Dejte stranou a nechte odstát, dokud se nesrazí. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Do velké mísy prosejte mouku spolu se sodou a postupně přidejte všechny suché ingredience: cukr, lněná semínka, sůl, koření i pomerančovou kůru. Promíchejte metličkou.
  3. Smíchejte i tekuté: mléko s citronem, olej, vanilkový extrakt, melasu.
  4. Hrušky dobře omyjte a osušte, ale neloupejte. Při pečení by z nich mohla vytékat šťáva a naředit těsto. Důkladně smíchejte suché s tekutými ingrediencemi, nakonec vmíchejte i strouhaná jablka. Zpracovávejte jen tak dlouho, aby vzniklo trochu hustší lité těsto.
  5. Formu na chlebíček (používám 25 x 12 cm) vymažte trochou oleje nebo kokosovým tukem a vyložte po dlouhé straně pásem pečicího papíru. Chlebíček pak půjde za přečnívající konce snadno vytáhnout. Vlijte těsto, uhlaďte a hrušky do těsta jednoduše posaďte (zatlačte je až na dno formy).
  6. Pečte hodinu na spodní příčce. Po upečení troubu vypněte, neotevírejte a chlebíček nechte ještě 15 minut odpočívat. Po vytažení z trouby nechte ještě zcela vychladnout ve formě na roštu.
Reklama

Voňavý chlebíček s hruškami  Foto: Good Moon Spoon

Voňavý chlebíček s hruškami. Foto: Good Mood Spoon

Good Moon Spoon

Ta nejlepší lžička!

GOOD MOOD SPOON je blog o čistě rostlinném vaření, který ukazuje, že veganská strava je rozmanitá, chuťově skvělá a na pohled krásná. Píše, fotí i vaří Daniela Pešová, studentka medicíny, kterou přátele stále přemlouvají, aby si namísto ordinace otevřela kavárnu. Recepty snadné i náročnější, ze surovin základních i těch, které jste možná dosud neznali, vždy sezonní a zdravé.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama