návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Voňavá vepřová žebírka

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 2 hodin
Voňavá vepřová žebírka
Autor: Kuchařinka.cz Voňavá vepřová žebírka
Krásně vypečená vepřová žebírka obalená šťavnatým masem jsou zkrátka nadpozemská dobrota. Ideální pohoštění pro partu přátel... Třeba až se budete hromadně koukat na hokej na Olympiádě :)

Postup

  1. Všechny suroviny smíchejte v misce a krásně vetřete do naporcovaných žebírek mašlovačkou nebo rukou, ale poctivě, a nechte asi hodinku uležet. Pak si rozpalte troubu na 160 stupňů, podlejte troškou vody a pečte pomalu klidně tři hodinky. Poslední půlhodinku přidejte troubu až na 200 stupňů.
  2. V případě potřeby můžete trochu podlít vodou nebo potřít zbývající marinádou.
  3. Pak vytáhněte, nakrájejte chlebík a podávejte!

Kuchařinka II

Seznamte se s Kuchařinkou

Jmenuji se Petra Novotná a přiznávám, že nejsem vyučená kuchařka, ale jsem osoba s láskou k vaření. Jsem ale i máma, grafička a teď už i blogerka a mám neodolatelnou touhu vám ukázat, že vaření není tak těžké, jak se někomu může zdát a že používání základních surovin, kvalitního masa, zeleniny a trochu i hlavy může nakonec vést k tomu, že se budete cítit ještě o něco lépe...

… takže vařím, peču a třeba griluju . A přesně to, na co mám chuť já, moje děti nebo můj muž. Někdy jen proto, že se potřebuju trochu zrelaxovat nebo vyzkoušet něco nového. Své výtvory pravidelně sdílím na blogu Kuchařinka.cz.

 

 

 

Další recepty na přípravu žebírek: