Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Voňavá vepřová žebírka

4 porce
do 2 hodin
Voňavá vepřová žebírka
Voňavá vepřová žebírka Autor: Kuchařinka.cz
Krásně vypečená vepřová žebírka obalená šťavnatým masem jsou zkrátka nadpozemská dobrota. Ideální pohoštění pro partu přátel... Třeba až se budete hromadně koukat na hokej na Olympiádě :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Všechny suroviny smíchejte v misce a krásně vetřete do naporcovaných žebírek mašlovačkou nebo rukou, ale poctivě, a nechte asi hodinku uležet. Pak si rozpalte troubu na 160 stupňů, podlejte troškou vody a pečte pomalu klidně tři hodinky. Poslední půlhodinku přidejte troubu až na 200 stupňů.
  2. V případě potřeby můžete trochu podlít vodou nebo potřít zbývající marinádou.
  3. Pak vytáhněte, nakrájejte chlebík a podávejte!
Reklama

Kuchařinka II

Seznamte se s Kuchařinkou

Jmenuji se Petra Novotná a přiznávám, že nejsem vyučená kuchařka, ale jsem osoba s láskou k vaření. Jsem ale i máma, grafička a teď už i blogerka a mám neodolatelnou touhu vám ukázat, že vaření není tak těžké, jak se někomu může zdát a že používání základních surovin, kvalitního masa, zeleniny a trochu i hlavy může nakonec vést k tomu, že se budete cítit ještě o něco lépe...

… takže vařím, peču a třeba griluju . A přesně to, na co mám chuť já, moje děti nebo můj muž. Někdy jen proto, že se potřebuju trochu zrelaxovat nebo vyzkoušet něco nového. Své výtvory pravidelně sdílím na blogu Kuchařinka.cz.

 

 

 

Další recepty na přípravu žebírek:

Recept

Hovězí žebra s chilli Foto: Muži sobě

Hovězí žebra s chilli

Tato luxusní „obíračka“ je vyloženě chlapské jídlo. O recept na tuto lahůdku se podělil šéfkuchař Jan Weisner z restaurace Midtown Grill v hotelu Marriott v nové kuchařce ...

Recept

Pečená vepřová žebírka na pomeranči, šalvěji a fenyklu Foto: isifa.com

Pečená vepřová žebírka na pomeranči, šalvěji a fenyklu

Vepřová žebírka se skvěle hodí na pečení, protože dodají výborný základ pro výpek. Abyste získali co nejkřupavější kůrčičku, maso před pečením důkladně osušte. Někdy je ...

Recept

Hovězí žebra s pivem a zeleninou Foto: Svět na pánvi

Hovězí žebra s pivem a zeleninou

Jednoduchý a vynikající recept, díky kterému zachováte všechnu chuť a sílu hovězího masa. Nemluvě o skvělé omáčce, do které je radost namočit chleba. Je to takový ...

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama