Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vepřová žebírka v texaském stylu

4 porce
do 2 hodin
Vepřová žebírka v texaském stylu
Vepřová žebírka v texaském stylu Autor: Hermína / Prima
Vepřová žebra nepotřebují žádnou složitou přípravu. Stačí si připravit jednoduchou marinádu, naložit do ní žebra a dát péct, dokud nebudou krásně zkaramelizovaná na povrchu.
Reklama

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 3. dílu s tématem VEPŘOVÉ MASO najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Vepřový bok nakrájíme podél kostí na jednotlivé porce. Žebra dáme do misky, z obou stran je osolíme a opepříme. Nakrájíme půlku cibule na měsíčky, nasekáme 3 stroužky česneku a orestujeme na oleji. Přidáme lžíci rajčatového protlaku, lžíci třtinového cukru, kapku worcestru a červený vinný ocet. Necháme provařit a ještě teplou směsí zalijeme žebra. Necháme marinovat asi tak hodinku.
  2. Po uplynulé době dáme žebra i s marinádou do trouby na 150 °C asi hodinku péct.
Reklama

Vepřová žebírka v texaském stylu Foto: Hermína / Prima

Vepřová žebírka v texaském stylu. Foto: Hermína / Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama