Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vejce na obláčku

2–4 porce
do 30 minut
Vejce na obláčku
Vejce na obláčku Autor: L.A. CREATIVE FOOD
Tento nevšední postup přípravy vajec se ideálně hodí ke slavnostnější víkendové snídani. Nadýchaný, ochucený a zapečený sníh z bílků korunuje krásně tekutý žloutek.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Vejce pečlivě oddělte, bílky dejte do zcela čisté mísy a žloutky do čtyřech malých misek. Plech vyložte papírem na pečení a troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Bílky ušlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. Opatrně do něj zatřete nastrouhaný sýr, pažitku a slaninu.
  3. Na plech dejte čtyři hromádky ochuceného sněhu a obrácenou lžící udělejte uprostřed každé hromádky důlek. Vložte do trouby a hnízdečka pečte asi 3 minuty, až sníh zpevní.
  4. Plech opatrně vysuňte z trouby a do důlků v hnízdech nechte sklouznout žloutky. Vraťte je do trouby asi na 2 až 3 minuty, až i žloutek trochu zpevní. Je-li třeba, osolte (sýr bývá dost slaný) a opepřete.
Reklama

Vejce na obláčku  Foto: Vejce na obláčku, foto: L.A. CREATIVE FOOD

Další originální recepty z vajec najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Jarní koleda s Prima FRESH

Užijte si jarní koledu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama